Android Auto krijgt een nieuwe Fastned-app voor laadstations

Android Auto krijgt een nieuwe Fastned-app voor laadstations

Laura Jenny

door Laura Jenny

Ben je met de elektrische auto op pad, dan wil je weten waar je kunt opladen. Je kunt dat in allerlei apps bekijken, maar er is nu een nieuwe app gearriveerd met een goede integratie binnen Android Auto. Het gaat om Fastned, de app die uiteraard correspondeert met de ruim 1.500 laadstations die het bedrijf Fastned bestiert.

Fastned

Fastned is als app beschikbaar op Android Auto en kent een integratie met zowel Google Maps als Waze. De app maakt het op die manier makkelijker om Fastned-laadstations te vinden, waarbij er ook wat meer gedetailleerde informatie wordt gegeven zoals prijzen, beschikbaarheid, enzovoort. Door die integratie ga je in de Fastned-app naar een laadstation en als je erop tikt dan opent de navigatie in Maps of Waze, zodat je er snel naartoe kunt rijden.

Fastned schrijft: “Na de lancering van Apple CarPlay bieden we nu ook Android-gebruikers de mogelijkheid om de voordelen van de app te ervaren. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan veiliger en handiger elektrisch rijden door slechts één aanraking verwijderd te zijn van de behoeften van bestuurders, direct op hun infotainment scherm. De app is ontwikkeld in de gesloten omgeving van Android, in overeenstemming met de eisen van Android. Ons team blijft feedback van klanten verzamelen en verwerken om de gebruikerservaring verder te verbeteren.”

Gerelateerde artikelen

Laadstations in kaart

Nu heb je hiermee wel alleen toegang tot de Fastned-laadstations. Binnen Google Maps en Waze vind je veel meer laadstations, want ze zijn er immers ook van andere merken. Mocht je echter de voorkeur hebben voor Fastned, dan is deze app wel een musthave voor in de auto. Je ziet er de meest actuele informatie over de laadpaal, en dat is handig als je wil weten of er wel eentje vrij is. En ja, de prijzen zijn natuurlijk ook handig om te weten, zeker vooraf terwijl je nog rijdt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk