Android Auto: Google brengt Android naar de auto

Android Auto: Google brengt Android naar de auto

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Auto

De Android Automotive Alliance werd eerder dit jaar aangekondigd om het gebruik van Android in de auto te vereenvoudigen. Deze groep bedrijven had een tweeledig doel. Het eerste doel is vandaag bereikt: het maken van een speciale interface voor Android voor het gebruik in de auto. Net als bij andere Google- en Android-producten wil het bedrijf spraakinvoer verbeteren bij Android Auto. Vooralsnog lijkt het erop dat er geen volledige ondersteuning is voor de Nederlandse taal, Android Auto zal niet terugpraten in onze taal.

Android Auto heeft ook ondersteuning voor Google Maps om te navigeren, maar ook andere apps worden ondersteund zoals bijvoorbeeld Google Play Music.

Beschikbaarheid

De Android Auto-ontwikkelaarskit is op korte termijn beschikbaar, zodat ontwikkelaars vanaf vandaag applicaties kunnen maken voor Android. Daarbij kunnen ze gebruik maken van het audiosysteem van de auto, evenals locatie-informatie. Dezelfde API als voor Android Wear wordt gebruikt

Android Auto komt later dit jaar beschikbaar met de L-release van het besturingssysteem. Later dit jaar zullen auto's op de markt komen met Android Auto-ondersteuning. Alleen al in de laatste maanden hebben meer dan 25 autoproducenten aangekondigd Android Auto te zullen ondersteunen en zijn er in totaal 40 partners die dit project ondersteunen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk