Android Auto geeft Google Maps een nieuw design

Android Auto geeft Google Maps een nieuw design

Laura Jenny

door Laura Jenny

Google Maps openen in Android Auto is altijd spannend: het design verandert namelijk nog wel eens. Nu ook. Google Maps heeft weer een metamorfose ondergaan binnen het automotive-platform. En dat valt op: het gaat namelijk ook echt om de navigatiesectie en nieuwe knoppen.

Google Maps op Android Auto

Soms ben je in een drukke stad aan het rijden en komt alles in Google Maps ook nogal op je af: veel informatie, veel gedoe: je kunt bijna niet zien waar je nou naartoe moet rijden. Android Auto heeft in de restyle van Google Maps gezorgd voor een iets rustiger uiterlijk, waarbij er minder informatie op elkaar is gepropt en er nieuwe knopdesigns te zien zijn.

De geschatte reistijd is bijvoorbeeld nu dikgedrukt in beeld, met daaronder de afstand en de geschatte tijd dat je aankomt. De knoppen om de navigatie te stoppen, te kijken naar alternatieve routes of extra locaties te bekijken op de route, die zijn daaronder te zien. Ze zien er anders uit en er zitten geen lijnen meer tussen om ze te scheiden.

google maps

Rustigere look

Google Maps ziet er inderdaad een stuk rustiger uit en het ziet er fraai uit. Je ziet ook dat het goed past bij de nieuwe zijbalk die er in Android Auto zit: qua ontwerptaal is het iets meer bij elkaar passend dan het eerder was. Plus, als je ook nog de nieuwe look waarbij je je muziek in hetzelfde scherm kan zien gebruikt, dan krijg je toch een heel compleet en toch rustig plaatje, precies wat je wil als je in de auto zit.

Het is een serverside-update, dus het kan zijn dat jij het nog niet ziet in Android Auto. Het lijkt uiteindelijk wel naar iedereen te komen. De aanpassing is te zien bij mensen in versie v11.104.0100 en Android Auto v10.8.

Zie jij de update al, vind je het mooi? Deel het in de comments.

Gerelateerde artikelen

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk