Android Auto-dongle brengt draadloze functies naar bijna elke auto

Android Auto-dongle brengt draadloze functies naar bijna elke auto

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

AAWireless-dongle

Android Auto is een handig besturingssyteem voor in je auto, maar het inpluggen van een kabel komt het gebruiksgemak niet ten goede. Vandaar dat Google besloot om een draadloze variant van Android Auto te introduceren. Indien je telefoon de functie ondersteunt - wat niet het geval is voor alle telefoons - hoeft het echter niet zo te zijn dat je de functie kan gebruiken.

Veel head units in auto’s bieden namelijk geen ondersteuning voor de draadloze variant van Android Auto en vereisten een kabel. AAWireless, een project van Emil Borconi-Szedressy en Chiel Prins, kan dat probleem voor (bijna) alle auto’s verhelpen. AAWireless is een dongle die je in de usb-poort van je auto plugt, waarna deze een draadloos signaal opzet tussen je telefoon en de head unit.

Niet ‘alle’ auto’s

Let wel, zoals het woord ‘bijna’ suggereert, niet alle auto’s zullen werken met de AAWireless-dongle. Volgens het ontwikkelingsteam achter de dongle zijn ‘zo veel als mogelijk’ head units getest om het concept uit te testen. Desondanks kan het zo zijn dat de dongle niet werkt met jouw head unit. Dat zou onder andere te maken kunnen hebben met de configuratie van Android Auto op je head unit en de wijze waarop de usb-poort van je auto is geïmplementeerd.

Indiegogo-project

Het is vooralsnog niet mogelijk om direct naar de winkel te rennen om een dongle op te halen. Op het moment van schrijven loopt er namelijk een Indiegogo-project van de startup om geld in te zamelen. Pas zodra voldoende geld is verzameld – 220.000 dollar volgens de productpagina – zal de dongle op het einde van de campagne in productie gaan. De uitleveringsdatum staat momenteel op december 2020: voor een kickstart-campagne kan deze datum, door bijvoorbeeld complicaties in de productie, flink uitlopen.

Uiterlijk van de dongle

Het ontwerp van de AAWireless-dongle, beeld: Emil Borconi-Szedressy

Nog altijd geïnteresseerd? Eén AAWireless-dongle kost 55 dollar, je kan het project ook met 110 dollar steunen om twee dongles te ontvangen. Indien je besluit om deel te nemen aan de campagne, houd er dan rekening mee dat er risico’s verbonden zijn aan de deelname. Sommige kickstart-producten zullen de uitleveringsfase niet halen, waardoor het ‘geïnvesteerde’ geld is verdwenen.

Android Auto installeren

Voordat je Android Auto in Nederland of België kan gebruiken, zal je eerst de app op jouw telefoon moeten installeren – dit kan helaas (nog) niet vanuit de Play Store. Volg dit stappenplan om Android Auto direct op de telefoon naar keuze te installeren. Let wel, volgens de AAWireless-ontwikkelaars is het vereist om op Android 9.0 Pie te draaien. Het draadloze protocol werkt niet op Android 8.0 Oreo of lager.

Wat vind jij van het idee achter de AAWireless-dongle? Ben jij van plan om deel te nemen aan deze campagne? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk