'Android Auto krijgt handige Google Assistent-snelkoppelingen'

'Android Auto krijgt handige Google Assistent-snelkoppelingen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Auto en Assistent

De Google Assistent speelde altijd al een belangrijke rol in Android Auto, want het is de beste manier om muziek te starten of een bericht te versturen zonder dat je door de interface hoeft te navigeren. Je focust je volledig op het verkeer en laat het slimme hulpje van Google zijn werk doen. De manier waarop we de Google Assistent gebruiken de commando's die we geven zijn voor iedereen verschillend, en daarom komt Google nu met snelkoppelingen in de interface van Android Auto, dat weet 9To5Google.

Met die nieuwe feature kan je zelf je meest gebruikte commando's voor de Google Assistent omzetten in een icoontje. Dat doe je vanuit de Android Auto-app op je telefoon, en we krijgen ook al te zien hoe dat aanmaken van een snelkoppeling werkt. Je typt simpelweg het exacte commando dat je wil geven en eronder voorzie je een passende naam die onder het icoontje verschijnt. Het icoontje zelf toont simpelweg de eerste letter van het label, maar je kan wel een aangepast icoontje gebruiken voor Assistent-acties die je een contact laten bellen. In dat geval zie je een foto van het contact.

Beschikbaarheid

De snelkoppelingen voor Android Auto doen erg denken aan de Action Blocks-app voor telefoons. Daarmee kan je widgets op het startscherm plaatsen met eigen acties van de Google Assistent. De functie voor Android Auto zit op dit momenten nog wel verborgen in de code van de app, en het is nog niet bekend wanneer Google de snelkoppelingen uitrolt.

Android Auto for phone screens

Android Auto for phone screens

In mei gaf Google aan dat de Android Auto-app wordt ingeruild voor de Google Assistant Driving Mode waarbij de functies van Android Auto in Googl ..
Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk