Android-apps streamen naar je Chromebook komt steeds dichterbij

Android-apps streamen naar je Chromebook komt steeds dichterbij

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google werkt aan steeds meer manieren om verschillende apparaten soepel met elkaar te kunnen gebruiken. Denk aan het streamen van Android-apps naar je Chromebook. Daarvoor is er nu de app 'Cross-Device Services' in de Play Store te vinden.

Apps streamen naar je Chromebook

In de omschrijving van de Cross-Device Services-app in de Play staat: “Met deze app kunt u dingen doen zoals een bericht beantwoorden, de status van een rideshare controleren of uw boodschappenlijstje starten/bewerken vanaf uw Chromebook. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat u zich kunt concentreren wanneer u al op uw Chromebook zit, zonder dat u van apparaat hoeft te wisselen.”

Nu is op je Chromebook zitten nooit een goed idee, maar als je erop werkt dan kun je nu dus ook dingen die je normaal alleen op je telefoon kunt doen ook op je Chromebook doen. Dat scheelt weer een telefoon moeten pakken, ontgrendelen, enzovoort. Bovendien kan de dienst meer dan in eerste instantie werd aangekondigd door Google op CES 2022.

Er werd toen vooral gesproken over berichten sturen en beantwoorden, maar nu blijkt dat je verschillende apps kunt linken in de ChromeOS Phone Hub. Daarin staat straks een ‘recente apps’-sectie met daarin een rij iconen en een mogelijkheid om naar ‘Alle apps’ te gaan. Vervolgens kun je dan op je Chromebook via die ChromeOS Phone Hub een app uit die lijst aanklikken en dan kun je hem streamen op je Chromebook. Een voorbeeld is Google Agenda. Handig als je vanaf je Chromebook snel een meeting erin wil zetten of juist een meeting wil openen die bijvoorbeeld een Google Meet-link bevat.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel

Google Pixel-telefoons hebben stiekem al deze app voorgeïnstalleerd. Hierbij hoef je alleen maar een update te downloaden (die met 58MB wel wat flink is) en je kunt in versie 1.0.285.1 aan de slag gaan. Althans, dat is de bedoeling: het streamen van apps werkt namelijk nog niet op Chromebooks, dus we moeten nog even wachten tot we echt gebruik kunnen maken van deze handige toepassing.

Google timmert hard aan de weg met het creëren van iets wat meer lijkt op één ecosysteem, zoals dat ook bekend is van bijvoorbeeld Apple-apparaten. Zo lanceerde het recent al de bèta van Nearby Share voor Windows.

Cross-Device Services

Cross-Device Services

Google wil de ervaring tussen Chromebooks en Android-telefoons beter maken en dat doet het door verschillende nieuwe technologieën te introduceren. Eén ervan is Cr ..

Zit jij te wachten op dit soort diensten, of log je liever in op een browserextensie om bepaalde mogelijkheden te gebruiken? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk