Google laat chat-apps berichten sturen naar niet-gebruikers

Google laat chat-apps berichten sturen naar niet-gebruikers

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

App Preview Messaging

Allo is beschikbaar voor Android en iOS, maar momenteel zal slechts een fractie van de toestellen beschikken over Google Allo. Google maakt het daarom mogelijk om andere gebruikers door middel van een sms uit te nodigen voor Allo. In de Verenigde Staten is het echter ook mogelijk om anderen te sms'en via Allo. Wanneer de ontvanger een Android-toestel heeft, kan het zijn dat hij een notificatie ontvangt met daarin de mogelijkheid om direct te reageren of om de app te installeren.

Het versturen van sms-berichten is, op het uitnodigen van anderen na, niet beschikbaar in Nederland en België en dat geldt ook voor de mogelijkheid om een speciale notificatie te sturen. Deze laatste mogelijkheid heet 'App Preview Messaging' en is een functie die Google ook beschikbaar gaat maken voor andere ontwikkelaars van chat-apps.

Met App Preview Messaging kunnen gebruikers een bericht sturen naar mensen in hun contactenlijst. In de notificatie staat dan dat er een bericht naar je verzonden is via die chatapp. Vervolgens krijgt de ontvangende gebruiker de mogelijkheid om de app te installeren, de melding te negeren of (gratis) direct vanuit de melding te reageren.

Google Play services

Het is niet helemaal duidelijk hoe Google contactpersonen matcht aan toestellen waar de berichten naar toe moeten en het bedrijf lijkt in ieder geval sms te gebruiken wanneer er geen match gevonden is. Waarschijnlijk wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van bekende telefoonnummers en e-mailadressen.

De notificaties worden weergegeven door Google Play services. Deze applicatie staat standaard op Android-toestellen met Android 2.1 en hoger en wordt door Google automatisch up-to-date gehouden. Via Google Play services worden nieuwe functies beschikbaar gemaakt voor Android-toestellen zonder dat fabrikanten daarvoor een systeemupdate vrij hoeven te geven en daarnaast worden ook beveiligingsmaatregelen uitgerold via Play services.

Beschikbaarheid

Google geeft aan dat het de bedoeling is dat de nieuwe functie een goede gebruikerservaring biedt en daarom is het programma in deze fase besloten. Er wordt nu samengewerkt met een aantal partners en Google zal de beschikbaarheid in de toekomst uitgebreiden voor ontwikkelaars van andere messenger-apps.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk