Screenshots Android Pie op Samsung Galaxy S9 gelekt: zo ziet het eruit

Screenshots Android Pie op Samsung Galaxy S9 gelekt: zo ziet het eruit

Android Pie

Er zijn een aantal screenshots opgedoken van Android 9.0 Pie op een Samsung Galaxy S9. Deze laten de nieuwste versie van Android zien in combinatie met de laatste versie van Samsung Experience.

Samsung Galaxy S9 Android Pie

Een donkere modus is standaard in Android 9.0 Pie en ook Samsung Experience 10.0 zal een donker thema krijgen. De gebruiker zal dat zelf aan of uit kunnen zetten, en dat kan handmatig of door middel van een timer. Daarmee kun je bijvoorbeeld vanaf 20.00 uur het donkere thema aanzetten en vanaf 08.00 uur het lichte thema.

Android 9.0 Pie Samsung

Op het bovenstaande screenshot zien we dat Samsung de kaarten van Google overneemt en de lay-out van de Quick Settings aanpast.

Android 9.0 Pie Samsung

De manier waarop Android 9.0 Pie de recente apps laat zien, is overgenomen in Samsung Experience 10. De apps kunnen nu horizontaal bekeken worden in plaats van verticaal. Er zullen ook gestures gebruikt kunnen worden, maar Samsung neemt deze niet 1 op 1 over van Google. Wanneer de onderste balk met onder andere de thuis-knop is verborgen, dan kan men die naar boven vegen.

In de instellingen zal er een nieuw menu te vinden zijn betreffende de gestures met de bewegingen die Samsung in de eerdere versies ook al gebruikt heeft. Er zal wel een nieuwe 'lift to wake'-funtie aanwezig zijn waarmee je smartphone aangaat wanneer je hem oppakt.

Android 9.0 Pie Samsung

In Samsung Experience 10.0 zullen de standaard applicaties van Samsung ook een nieuw jasje krijgen. Onder andere de bel-applicatie krijgt een donker thema en een aantal knoppen worden verplaatst. Door alle apps heen zullen updates worden doorgevoerd wat betreft het design. De camera-app zal ook een aantal nieuwe functies krijgen, alhoewel die in deze vroege build nog niet werkten.

Meer screenshots

Beschikbaarheid

De screenshots hierboven zijn van een heel vroege build. Veel zaken werken nog niet in deze versie. Zo kon de donkere modus niet uitgezet worden en werkten een aantal zaken in de camera nog niet. Wanneer Samsung Experience 10.0 met Android 9.0 Pie klaar is om uitgerold te worden, is nog niet bekend.

Bron: Sammobile via XDAdevelopers

Samsung Galaxy S9
3000 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

Samsung Galaxy S9
3000 mAh
5.8 inch - 1440 x 2960 px
64 GB
Exynos 9810

Meer info

Lees meer over:
Samsung Galaxy Note 10

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer