Android 9 Pie Go-editie officieel: dit is er nieuw

Android 9 Pie Go-editie officieel: dit is er nieuw

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android Go

Android Go is een lichtere variant van Android die tijdens Google I/O 2017 werd gelanceerd. Deze speciale versie van Android is voornamelijk bestemd voor opkomende landen waar men veelal de beschikking heeft over goedkope smartphones met met minder dan 1GB aan werkgeheugen en een minder snelle internetverbinding.

Android Go is gebaseerd op drie onderdelen, optimalisaties voor toestellen met weinig werkgeheugen, speciaal aangepaste versies van Google-apps (bijvoorbeeld YouTube Go) en een aangepaste Play Store die geschikte apps aanbeveelt. De eerste Go-editie werd gelanceerd als onderdeel van Android Oreo en nu is er een variant voor Android Pie aangekondigd. In feite is de Go-editie dus onderdeel van Android Pie waarbij er een aantal functies zijn ingeschakeld of juist zijn uitgeschakeld.

In april kwamen de eerste Android-smartphones met een Go-versie op de markt en nu zijn er meer dan 200 verschillende smartphones die op Android Go draaien. Deze zij te vinden in meer dan 120 landen waaronder India, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Nigera en Brazilië. Daarnaast heeft Google inmiddels al vele Go-edities van zijn apps uitgebracht waaronder Google Go, Google Assistant Go, Files Go, Google Maps Go en meer.

Android 9 Pie Go

In sommige landen worden deze toestellen voor 30 dollar (ongeveer 26 euro) verkocht en inmiddels hebben er meer dan 100 fabrikanten Android Go-toestellen voor eind van dit jaar gepland staan om uit te brengen.

Android 9 Pie Go

Android 9 Pie Go bevat ten opzichte van de voorganger weer wat nieuwe functies en meer mogelijkheden.

> Android Pie Go neemt minder opslaggeheugen in

> Toestellen starten sneller op

> Betere beveiliging waaronder de toevoeging van Verified Boot

> Nieuw Dashboard met de focus op datamanagement

De systeembestanden van Android Pie Go nemen nu 500MB van het opslaggeheugen minder in dan de Oreo Go-editie. Dat betekent dat bij een Oreo Pie-toestel met 8GB opslag er 5,5GB over is voor de gebruiker. Bij een toestel met 8GB opslag dat op Oreo Go draait is dat 5GB. Toestellen die draaien op de reguliere versie van Android Pie houden maar 2,5GB van de 8GB opslag voor eigen gebruik over.

Android 9 Pie Go

Verified Boot zorgt er voor dat er geen veranderingen aan het systeem kunnen worden aangebracht zonder dat de gebruiker daarvan op de hoogte is. Het nieuwe Dashboard laat gebruikers hun dataverbruik monitoren maar het is niet duidelijk hoe dit er precies uit gaat zien.

Go with Google

Er zijn ook een aantal Go-apps vernieuwd. Zo kan Google Go nu webpagina's voorlezen en woorden markeren. YouTube Go verbruikt nu minder data en Maps Go bevat nu turn-by-turn navigatie die ook werkt in gebieden waar geen stabiele internetverbinding is. Met Files Go kun je nu offline bestanden versturen en Assistant Go ondersteunt nu meer talen. De Go-versie van Android Berichten is nu 50% afgeslankt en de Telefoon-app bevat nu caller-id en spam-detectie.

Android 9 Pie Go beschikbaarheid

Zoals aangegeven zijn er al honderden Android Go-toestellen op de markt en komen daar eind van 2018 nog meer bij. Android Pie Go zal in het najaar beschikbaar komen voor deze toestellen.

Via: Google

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go: routes, verkeer en ov

Google Maps Go is de lichtere variant van Google Maps en bestemd voor toestellen met weinig geheugen die draaien op Android Go. Google Maps Go is een zogenaamde Prog ..
Google Assistant Go

Google Assistant Go

De Go-versie van Google Assistant komt in hoofdlijnen overeen met de 'normale' versie, alleen brengt deze lite-versie minder functionaliteit met zich mee. Hierd ..
Google Go: A lighter, faster way to search

Google Go: A lighter, faster way to search

Google Go is een app die ook bedoeld is voor mensen die beschikken over een budgettoestel en nog niet wegwijs weten op het internet. Als ze daarnaast ook nieuw ..
Files by Google

Files by Google

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..
YouTube Go

YouTube Go

De YouTube Go is een databewuste versie van het videoplatform en biedt mogelijkheden om video's te downloaden. Op deze manier weet je precies hoeveel data je gebruik ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk