Android 9 Pie nu beschikbaar voor Nokia 6.1

Android 9 Pie nu beschikbaar voor Nokia 6.1

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Android 9 Pie

Van Android One-apparaten wordt verwacht dat ze OS-updates sneller te krijgen dan andere telefoons, en nu staat de definitieve release van Android 9 Pie klaar voor gebruikers van de Nokia 6.1. Juho Sarvikas heeft vandaag vroeg in de ochtend een post gedeeld waarmee hij aangeeft dat Android Pie nu beschikbaar is voor de Nokia 6.1. Het is het tweede Nokia-apparaat dat Android 9 Pie heeft mogen ontvangen, de 7 Plus is aan het einde van september voorzien van de update.

Met de nieuwste belangrijke OS-versie aan boord, zal de Nokia 6.1 nieuwe functies hebben zoals app-acties, adaptieve batterij, Slices, evenals het gebarennavigatiesysteem die we ook al hebben gezien op de Pixel-telefoons van Google.

Android 9.0 Pie

Nokia

Gezien hoe verweven het Android One-programma met Nokia-telefoons is, is het geen verrassing dat HMD Global een van de eerste bedrijven is die de Pie-update aan gebruikers verstrekt. Het Finse bedrijf heeft ook al eerder gedeeld welke andere apparaten binnenkort zullen worden geüpdatet. De Nokia 6.1 Plus zal binnenkort - na het ontvangen van de bèta eerder deze maand - worden geüpdatet naar Android Pie en daarna de Nokia 8 en 8 Sirocco in november.

Nokia 8 Sirocco

Wanneer precies en in welke landen de update als eerste wordt aangeboden, is niet bekend gemaakt. Mogelijk zal je nog even moeten wachten alvorens je de update te zien krijgt.

Via: Twitter

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk