Android 8.1 Oreo brengt gevaarlijke bug naar Googe Pixel XL

Android 8.1 Oreo brengt gevaarlijke bug naar Googe Pixel XL

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Overspannen

De Google Pixel XL is in 2016 op de markt gekomen en staat aan het begin van de nieuwe hardware-lijn van Google. De Pixel-lijn is de enige smartphone-lijn van Google dus het is extreem belangrijk dat alles wat er op en rond dit toestel gebeurt goed gaat. Wanneer je een Google Pixel-toestel hebt, zit je op de eerste rij als het om updates gaat. De Android 8.1 Oreo-update was vanzelfsprekend heel erg snel beschikbaar voor de deze toestellen maar achteraf blijkt dat deze update niet alleen verbeteringen heeft gebracht voor de Google Pixel XL maar ook een potentieel gevaarlijke bug.

Het blijkt namelijk dat er een probleem bij het opladen is op de Google Pixel XL voorzien van de Android 8.1 Oreo-update. Wanneer het toestel met lege accu aan de lader gelegd wordt, vraagt de software om meer vermogen dan de lader aankan. Via de software 'overleggen' de smartphone en de lader met elkaar hoeveel stroom er geleverd moet worden., In dit geval vraagt de telefoon 40% meer vermogen van de lader dan eigenlijk overeen gekomen. Wanneer de accu minder dan 50% opgeladen is en je sluit de standaard lader of een lader met de juiste wattage aan dan zou de lader 18W (9V/2A) aan het toestel moeten leveren maar door de hiervoor genoemde bug vraagt de software 25W (9V/2,8A) en dat is veel meer. Dat zorgt ervoor dat de 'snel laden' notificatie op het scherm een aantal keer aan en uit gaat. De standaard lader is namelijk beveiligd tegen het 'overladen' en stopt het proces en zal automatische naar een lagere stand over gaan. In principe zal er met de standaard lader geen problemen kunnen ontstaan maar je kunt je voorstellen dat dat met andere laders wel zo zou kunnen zijn.

Wat doet Google er aan?

Deze bug is al sinds begin dit jaar bekend gemaakt bij Google via het forum. Helaas is tot op de dag van vandaag deze bug nog niet opgelost. Hoewel de fout alleen optreed bij de standaard lader van Google die op zijn beurt weer is beveiligd, is het wel een bug waar mensen zich zorgen om maken.

Bron: AndroidPolice

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk