Laatste preview Android 8.1 nu beschikbaar, Pixel Visual Core ingeschakeld

Laatste preview Android 8.1 nu beschikbaar, Pixel Visual Core ingeschakeld

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 8.1 Oreo

Android 8.1 Oreo is op 25 oktober 2017 officieel aangekondigd, waarbij Google meteen de eerste developer preview voor Pixel- en Nexustoestellen beschikbaar stelde. Vanaf vandaag wordt het vervolg beschikbaar gesteld en deze kan gedownload worden door deelnemers aan het Android Beta Program.

Google heeft eerder aangegeven het releaseschema van nieuwe Android-versies te willen vereenvoudigen. Ze gaan elk jaar een grote nieuwe update uitbrengen en daarnaast ook twee onderhoudsupdates. Deze twee bevatten naast foutoplossingen ook andere verbeteringen en nieuwe functies. De eerste onderhoudsupdate is Android 8.1 Oreo, en bevat enkele verbeteringen, waaronder voor apparaten met weinig werkgeheugen (Android Go). Meer hierover lees je in ons aankondigingsartikel.

Google heeft nu de tweede developer preview van Android 8.1 aangekondigd. Deze preview bevat verbeteringen en optimalisaties voor Android Go. Daarnaast zijn er verbeteringen toegevoegd voor Neural Networks API die kunstmatige intelligentie op het apparaat kunnen versnellen. Hiermee krijgen ontwikkelaars toegang tot hardwareversnellingen ten behoeve van on-device machine learning (er is dus geen verwerking in de cloud).

Ook de door Google ontwikkelde chip met de naam 'Pixel Visual Core' wordt in deze update geactiveerd. Deze chip is te vinden in de Pixel 2 en Pixel 2 XL en zorgt ervoor dat de verwerking van foto's op deze toestellen sneller en efficiënter is. De Pixel Visual Core draait overigens apart van de Snapdragon 835.

Android O-preview downloaden

De tweede preview van Android 8.1 wordt vanaf vandaag uitgerold voor deelnemers van Android Beta Program. Alles over het aanmelden voor het Android Beta Program lees je hier.

Deelnemers met een Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Google Pixel, Google Pixel XL, Google Pixel 2, Google Pixel 2 XL of Google Pixel C krijgen deze laatste preview de komende dagen als OTA-update op hun apparaat. De update voor de Nexus 6P is 118.9MB groot en die van de Pixel 2XL 186.2MB. Wie van jullie heeft hem al binnen?

Via: Android Developers Blog

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk