Android 8.0 Oreo-update rolt uit voor de Huawei Mate 9

Android 8.0 Oreo-update rolt uit voor de Huawei Mate 9

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Huawei Mate 9

Eind 2016 kondigde Huawei zijn Mate 9 aan in München. Waar het merk een jaar eerder bijna geen aandacht schonk aan zijn voorganger, was de Huawei Mate 9 opeens ontzettend belangrijk. De reden daarvoor was de situatie rondom de Samsung Galaxy Note 7. Laatstgenoemde toestel bleek spontaan vlam te vatten door een fout in de accu. Samsung besloot al zijn toestellen terug te halen en moest diep door het stof.

Voor Huawei was dit de kans om zicht te profileren in het phablet-segment. Ironisch genoeg was dit segment uitgevonden door Samsung met de introductie van de Samsung Galaxy Note-serie. De Huawei Mate 9 werd goed ontvangen en kreeg op Androidworld een redelijke review. Achteraf heeft het het Chinese merk niet gebracht waar het op gehoopt had, de Samsung Galaxy Note 8 is nog steeds de best verkopende phablet in het duurdere segment.

Android 8.0 Oreo voor de Huawei Mate 9

We ontvangen sinds gisteren meldingen van Androidworld-lezers met een Huawei Mate 9 over de uitrol van Android 8.0 Oreo voor hun toestel. Deze update moet al het lekkers van Android 8.0 naar dit toestel brengen. Na de update kun je gebruik maken van picture-in-picture en zien we dat enkele iconen nu rond zijn. Het lijkt er op dat de Huawei Mate 9 niet alles heeft meegekregen want we missen de Notification Dots op het toestel dat hier op de redactie ligt. Dat zijn de gekleurde stippen die aangeven dat er een notificatie is voor de desbetreffende app. Het lang ingedrukt houden van een app-icoon geeft wel een het menu met aanvullende app-snelkoppelingen weer.

De update rolt gefaseerd uit. Het kan dus zijn dat niet iedereen hem meteen ontvangt. We horen graag van jullie of de OTA al in de notificatiebalk is verschenen!

Bedankt voor de tip, Tiemen!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk