Android 7.1 Nougat Developer Preview nu beschikbaar

Android 7.1 Nougat Developer Preview nu beschikbaar

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Eerste Developer Preview Android 7.1 Nougat

Bij de aankondiging van de Pixel en Pixel XL, de eerste smartphones die onder de eigen naam van Google uitgebracht zijn, liet Google ook al Android 7.1 Nougat zien. Deze relatief kleine update voor Android 7.0 Nougat is nu ook beschikbaar voor een drietal andere apparaten als ontwikkelaarspreview.

De eerste developer preview van Android 7.1 bevat alle mogelijkheden die ontwikkelaars kunnen gebruiken in de nieuwe Nougat-versie, zoals ronde app-icoontjes en extra snelkoppelingen op het homescherm. Ontwikkelaars mogen ook per direct hun apps met Android 7.1-functies publiceren in de Google Play Store, omdat de functionaliteit voor ontwikkelaars helemaal af is.

Tijdlijn voor Android 7.1.1 Nougat

Er komt na de eerste Developer Preview van Android 7.1 Nougat nog een tweede ontwikkelaarsversie in november, waarna de uiteindelijke versie in december vrijgegeven zal worden.

De tweede preview zal volgens Google zo goed als af zijn en is bedoeld om de laatste fouten uit de nieuwe Androidversie te halen. Deze versie zal beschikbaar komen voor de Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Nexus 9, Google Pixel C en General Mobile 4G.

De uiteindelijke release van Android 7.1.1 zal plaatsvinden in december en zal beschikbaar komen in het Android Open Source Project en zal worden vrijgegeven aan de partners van Google. Deze versie zal ook beschikbaar worden gemaakt voor de Google Pixel en Pixel XL.

Beschikbaarheid

De preview van Android 7.1.1 Nougat voor de Nexus 5X, Nexus 6P en Pixel C zijn nu beschikbaar. Als je één van deze toestellen hebt, kun je lid worden van het Android Beta Program en dan krijg je automatisch een update naar de previewversie van Android 7.1.1.

Tip: Arjan

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk