Tweede preview Android 7.1 Nougat nu beschikbaar

Tweede preview Android 7.1 Nougat nu beschikbaar

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android 7.1.1 Nougat

De tweede developer preview van Android 7.1.1 Nougat bevat geen nieuwe functies, maar is wel voorzien van de nieuwste versies van Google-applicaties en de laatste bugfixes en optimalisaties. Volgens Google reageert het systeem bijna helemaal hetzelfde als de uiteindelijke release die over een paar weken wordt vrijgegeven. Android 7.1.1 zelf is een kleine update ten opzichte van Android 7.0, zoals je hier kunt lezen in ons overzichtsartikel.

De uiteindelijke versie van Android 7.1.1 Nougat wordt in december vrijgegeven. Deze zal dan direct worden uitgerold naar de apparaten die nu ook de preview ontvangen en ook naar de Google Pixel en Pixel XL. Google zal dan ook de broncode van Android 7.1.1 vrijgeven, zodat andere fabrikanten hun toestellen ook kunnen updaten.

Beschikbaarheid

De tweede ontwikkelaarspreview van Android 7.1.1 Nougat is nu beschikbaar voor de Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9 en Google Pixel C. Heb je één (of meer) van deze apparaten en wil je de nieuwe preview ook alvast draaien? Dat kan door lid te worden van het Android Beta-programma. Ga daarvoor naar deze pagina en selecteer het (Nexus- of Pixel)apparaat waarmee je deel wilt nemen. Je ontvangt dan snel de update naar Android 7.1.1 Nougat.

In eerste instantie had Google beloofd dat de tweede preview ook naar de Nexus 6, Nexus Player en General Mobile 4G zal komen, maar blijkt daar toch vanaf te hebben gezien. Deze apparaten zullen in december wel de update naar Android 7.1.1 krijgen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk