Android 7.0: zo gebruik je splitscreenmodus bij apps die het niet standaard ondersteunen

Android 7.0: zo gebruik je splitscreenmodus bij apps die het niet standaard ondersteunen

Splitscreenmodus

Huh, splitscreenmogelijkheden waar er toch al in Android? Dat klopt deels, maar die mogelijkheden waren niet door Google zelf geïmplementeerd. Onder andere Samsung en LG ontwikkelden die technologie al zelf, waardoor het op verschillende toestellen van die fabrikanten bijvoorbeeld al wel te gebruiken was. In Android 7.0 Nougat is dit ook door Google verwezenlijkt.

Wel moeten ontwikkelaars hiervoor hun apps updaten, zodat de grootte van het venster geschaald kan worden. Regelmatig zien we dan ook updates voor applicaties die deze functie toevoegen, maar dat is bij lange na niet bij elke applicatie. Onderstaand stappenplan is nog niet getest op toestellen van fabrikanten met een eigen schil, maar alleen op Nexus-devices met een kalen versie van Android 7.0 Nougat. Tevens is alles op eigen risico en verstand van zaken is ook wel handig, ook al zijn de stappen niet heel erg ingewikkeld.

Stappenplan

1. Zorg ervoor dat de ontwikkelaarsopties zijn ingeschakeld als dat nog niet het geval is. Dit doe je door naar de instellingen van je toestel te gaan en te kiezen voor 'info over telefoon', of een soortgelijke optie. Vervolgens kies je voor 'build nummer', waarna je hier zeven keer op moet tikken. Daarbij zie je een counter staan en als je dit gedaan hebt krijg je de melding dat er 'opties voor ontwikkelaars' beschikbaar zijn.

2. Vervolgens keer je terug naar het hoofdmenu, waar nu de 'opties voor ontwikkelaars'-mogelijkheid staat.

3. Deze open je uiteraard, waarna je helemaal naar beneden scrollt en kiest voor 'formaat activiteiten geforceerd aanpasbaar maken'.

4. Reboot je toestel en vervolgens kun je elke applicatie in aparte vensters naast elkaar gebruiken.

Helaas zijn er issues met bepaalde applicaties die wel opstarten, maar niet volledig werken. Zo start Netflix wel op, maar zodra je wat doet met een andere app die geopend is, pauzeert de video die af wordt gespeeld en onder andere Clash of Clans kent wat problemen. Pokémon GO werkt weer wel goed in deze modus, zodat je bijvoorbeeld snel je vrienden kunt oproepen via WhatsApp als er een schaarse Pokémon in de buurt is. Ook worden sommige applicaties in tabletstand getoond, ook als je je smartphone in portretstand gebruikt, wat weer te maken heeft met de ratio van het gekozen venster.

Het is inderdaad nog wat aftasten en het werkt nog niet geheel volledig, maar op deze manier kun je toch al meer applicaties direct naast elkaar gebruiken, zonder dat je hoeft te wachten op de ontwikkelaars.

Bron: Reddit via AndroidPolice

Lees meer over:
Android 7.0 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties