Android 7.0 Nougat-update voor Huawei P9 (Plus) van start in Europa

Android 7.0 Nougat-update voor Huawei P9 (Plus) van start in Europa

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nougat voor de P9-serie

Huawei is eind januari begonnen met het verspreiden van Android 7.0 Nougat inclusief EMUI 5.0 voor een hele reeks toestellen waaronder de Huawei P9, de Huawei P9 Plus en de Huawei P9 Lite. Maar eigenaren van een Huawei P9-toestel hadden nog steeds geen melding over een nieuwe firmwareupgrade ontvangen. Gelukkig zijn de eerste meldingen van de Nougat-update inmiddels aan het binnenrollen. Zo zijn er gebruikers in Duitsland en Roemenië die hun P9 Plus hebben kunnen updaten. Ook zijn er berichten over de beschikbaarheid van Nougat voor de P9-serie voor het einde van de maand.

Huawei EMUI 5.0 en Android 7.0

In Android 7.0 Nougat zijn veel verbeteringen in Android aangebracht waarvan we ook veel terug gaan zien op Huawei-toestellen. De Chinese fabrikant past zijn eigen grafische schil met eigen apps toe op Android. Bij de nieuwste versie hiervan, EMUI 5.0, heeft Huawei een aantal van de grootste kritiekpunten van (voornamelijk Westerse) gebruikers aangepakt. De notificaties, die voorheen in de stijl van iOS werden weergegeven, zijn ook door Huawei aangepakt.

Google heeft in de standaardversie van Android 7.0 de notificaties flink aangepakt en Huawei heeft deze overgenomen. Het is nu bijvoorbeeld mogelijk om vanuit de meeste notificaties, die ook op Huawei-toestellen een stuk overzichtelijker geworden zijn, snel te reageren op chatberichten. Meer over de verbeteringen in EMUI 5.0 lees je in dit artikel.

Huawei P9 (Plus)

De P9-serie is sinds mei van vorig jaar te koop en doet het stukken beter dan de P8-serie. In 6 weken werden er 2,6 miljoen stuks van verkocht. Beide Huawei-toestellen bevatten een dubbele camera, metalen behuizing en zijn uitgerust met een processor van eigen makelij. Op de achterkant is een vingerafdrukscanner te vinden evenals twee camera-sensors die beide een resolutie hebben van 12 megapixels en gemaakt zijn door Leica.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk