Android 7.0 Nougat-update voor Huawei P9 Lite van start

Android 7.0 Nougat-update voor Huawei P9 Lite van start

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Huawei EMUI 5.0 en Android 7.0

Huawei P9 Lite-eigenaren krijgen in de nieuwe update een upgrade naar Android 7.0 Nougat en EMUI 5.0. Deze laatste is de grafische schil van Huawei die de fabrikant over Android heen legt. Huawei heeft de kritiekpunten van Westerse gebruikers uit voorgaande grafische schillen in EMUI 5.0 behoorlijk aangepakt, zoals de notificaties die in iOS-stijl werden weergegeven.

Uiteraard heeft Google heeft in de standaardversie van Android 7.0 ook veel verbeteringen aangebracht. Zo de notificaties flink aangepakt, deze heeft Huawei overgenomen. Onder de motorkap zijn er ook wijzigingen aangebracht in Android 7.0. Zo zou deze nieuwe Android-versie minder stroom moeten verbruiken en zijn er snelheidsverbeteringen doorgevoerd. Nieuw is ook de databesparingsmodus, waarbij als deze ingeschakeld is, processen op de achtergrond geen data meer mogen verbruiken.

Huawei P9 Lite

De Huawei P9 Lite werd in april 2016 aangekondigd als goedkopere variant (€299) van de P9 met op papier mindere specificaties. Het toestel heeft een 5,2 inch full HD-scherm. Deze variant heeft acht rekenkernen met een maximale kloksnelheid van 1,8GHz en er is 3GB werkgeheugen in het toestel aanwezig. Het interne geheugen van 16GB is uit te breiden.

Op de achterkant is een vingerafdrukscanner te vinden en een enkele 12 megapixel-camera, terwijl de frontcam kiekjes schiet in een resolutie van 8 megapixel. Het toestel is gemaakt van polycarbonaat en heeft een 3000mAh-accu aan boord.

Android 7.0 downloaden

De uitrol van Android 7.0 is gestart en zal gefaseerd worden uitgerold. Dit betekent dat niet elke P9 Lite-gebruiker meteen een notificatie ziet met daarop de melding dat de update kan worden gedownload en geïnstalleerd. Het is een kwestie van geduld alvorens hij ook bij jou binnenkomt. Wie heeft hem al binnen?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk