Android 7.0 Nougat-update voor HTC One A9 van start in Nederland

Android 7.0 Nougat-update voor HTC One A9 van start in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Belofte HTC

De HTC One A9 kreeg bij lancering de belofte mee dat het toestel binnen 15 dagen nadat Nexus-toestellen een update hadden ontvangen, deze update ook zou ontvangen. Aangezien de Nexus-toestellen midden vorig jaar al de update naar Android 7.0 ontvingen, heeft de Taiwanese smartphonefabrikant deze belofte niet waar kunnen maken.

In januari van dit jaar werd Android 7.0 in de Verenigde Staten uitgerold naar de One A9 waarbij binnen enkele weken de update ook in Nederland en België werd verwacht maar dit is uiteindelijk toch later geworden. We hebben verschillende meldingen binnengekregen dat de update inmiddels beschikbaar is. Ook Graham Wheeler, Product en Service Directeur bij HTC, geeft aan dat de systeemupdate is gestart.

De update naar Android 7.0 Nougat heeft verschillende verbeteringen naar Androidtoestellen gebracht. De grootste uiterlijke veranderingen in Android 7.0 zijn aangebracht op het gebied van notificaties. Deze zijn overzichtelijker gemaakt en bevatten nu de mogelijkheid om direct vanuit een notificatie te reageren op een binnenkomend berichtje. Ook nieuw is dat er ondersteuning is voor split-screen. Hiermee kun je meerdere apps tegelijk naast elkaar draaien.

Onder de motorkap zijn er ook wijzigingen aangebracht in Android 7.0. Zo zou deze nieuwe Android-versie minder stroom moeten verbruiken en zijn er snelheidsverbeteringen doorgevoerd. Nieuw is ook de databesparingsmodus, waarbij als deze ingeschakeld is, processen op de achtergrond geen data meer mogen verbruiken.

HTC One A9

De HTC One A9 werd in oktober van 2015 aangekondigd met kenmerken als een 5 inch AMOLED-paneel met een resolutie van 1920x1080 pixels, een metalen unibody, midrange-hardware en een vingerafdrukscanner. In de One A9 ligt verder een Snapdragon 617-chipset, 2GB werkgeheugen en 16 GB intern geheugen dat middels een SD-kaart uitbreidbaar is. Het toestel kreeg een adviesprijs van € 599.

Update Android 7.0 voor HTC One A9

De update zal als OTA binnenkomen op het toestel maar dit kan ook gecontroleerd worden via Instellingen > Over de telefoon > Systeemupdates. Heb jij de update al binnen?

Bedankt voor de tips, Flip en Marc en anderen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk