Android 7.0 Nougat officieel: vanaf nu te downloaden

Android 7.0 Nougat officieel: vanaf nu te downloaden

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android 7.0 Nougat: previews en bèta's

Google heeft er dit jaar weer voor gekozen allereerst een aantal previews uit te brengen alvorens de officiële release zal plaatsvinden. Anders dan andere jaren zagen we vroeg in 2016 al de eerste preview van toen nog 'Android N' verschijnen. Er zijn inmiddels in totaal vijf previews verschenen, die ontwikkelaars maar ook fabrikanten een voorsprong gaven bij de officiële release die nu heeft plaatsgevonden.

Dit jaar was er gekozen voor een openbaar bètaprogramma, waardoor Android 7.0 Nougat alvast getest kan worden door gebruikers. Het was deze keer niet noodzakelijk om de bestanden via de PC te flashen, er waren in het bètaprogramma updates beschikbaar die rechtstreeks via WiFi op het toestel gedownload konden worden. Op deze manier was het voor veel meer mensen mogelijk om Android 7.0 alvast te draaien en testen.

Android 7.0 officiële release

Vandaag is de officiële release van Android 7.0 Nougat vrijgegeven en de laatste versie is nu beschikbaar voor een beperkt aantal smartphones. In Android 7.0 zijn veel nieuwe, handige functies toegevoegd die meerwaarde bieden aan Android als besturingssysteem.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vernieuwde notificaties. Snel antwoorden is intuïtiever geworden, maar ook is het mogelijk om op een andere manier data weer te geven binnen de meldingen waardoor deze gebundeld kunnen worden. In Nougat zijn ook weer de nodige optimalisaties doorgevoerd om de accuduur te verlengen. Dit wordt onder andere gedaan door verbeteringen die aangebracht zijn in Doze, een manier om processen te optimaliseren.

Het splitscreen is een veelgevraagde functie en ook eindelijk terug te vinden in Android 7.0 Nougat. Hiermee kunnen eenvoudig twee apps boven of naast elkaar gedraaid worden, zodat je beter kunt multitasken. natuurlijk zijn er nog veel meer vernieuwingen in deze laatste Androidversie te vinden. Een compleet overzicht van deze nieuwe functies en mogelijkheden kun je vinden in dit overzicht!

[readmore article="184287"]

Downloaden en installeren

Traditiegetrouw worden de Nexus-devices als eerste van een update voorzien door Google. Deze keer is dat niet anders, zo zijn onder andere de Nexus 6P en Nexus 5X aan de beurt om de update naar Android 7.0 Nougat te ontvangen.

Het installeren van de nieuwste Androidversie gaat via een zogenaamde Over The Air (OTA) update. Het kan echter even duren voordat deze voor iedereen beschikbaar is omdat er een gefaseerde uitrol plaatsvindt. Dit betekent dat de update eerst 'getest' wordt op een bepaald percentage van de devices, alvorens deze breder beschikbaar gemaakt wordt. Wil je precies weten hoe updates werken op Nexus-devices, check dan dit artikel.

[readmore article="173790"]

Kun je niet wachten, dan kun je ook zelf aan de slag met je Nexus-device. Dit kan op twee manieren. De eerste methode is door een factory image te flashen, die hier gedownload kan worden. De tweede methode is door een updatebestand handmatig te installeren. Deze bestanden kun je hier vinden. Meer informatie over hoe het handmatig updaten precies werkt, is te vinden in deze uitgebreide gids. Op dit moment zijn er updatebestanden en factory images beschikbaar voor de Nexus 9, Nexus Player en Google Pixel C.

Heb je deelgenomen aan de bèta van Android 7.0, dan zul je vandaag de update al ontvangen via een Over The Air-update.

Wanneer is mijn toestel aan de beurt?

Nu is de grote vraag natuurlijk: wanneer is jouw smartphone aan de beurt? Dit is van veel factoren afhankelijk. Natuurlijk heeft de fabrikant hier een grote rol in, die moet zorgen dat alle functies werken op de devices en eventuele eigen functies toevoegen aan Android 7.0. Als dit gebeurt is dan moeten de providers in de verschillende landen de updates nog goedkeuren voordat deze uitgerold kunnen worden naar de eindgebruikers en dus jouw smartphone.

Ben je benieuwd wanneer jouw smartphone aan de beurt is? Dan hebben een handig compleet Android 7.0-update overzicht voor je gemaakt.

Update: de update-bestanden voor de Nexus 9, Nexus Player en Google Pixel C zijn nu beschikbaar.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk