Android 7.0 Nougat: laatste developer preview nu te downloaden

Android 7.0 Nougat: laatste developer preview nu te downloaden

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Android N preview

Begin 2016 werd Android N officieel aangekondigd en inmiddels weten we dat dit Android 7.0 Nougat gaat worden. Google lanceert vanaf 2015 voor de grote nieuwe Androidversies een developer preview-programma. Hiermee kunnen gebruikers de nieuwste Androidversie alvast testen en ontwikkelaars anticiperen op de release en apps geschikt maken.

In totaal zijn er vijf previews van Android Nougat, waarvan vandaag de laatste uitgerold wordt. Bij de changelog zien we weinig spannende dingen, maar wel wordt expliciet genoemd dat het de 'final preview' is. Dit betekent dat er geen bèta meer uitgebracht wordt alvorens de officiële lancering voor het grote publiek.

[readmore article="184287"]

Wil je als Nexus-gebruiker de nieuwste Androidversie testen, dat kan. Waarschijnlijk ben je al ingeschreven voor de bèta, zo niet dan zijn hier de instructies te vinden. Ben je wel ingeschreven, dan zal de OTA-update binnenkort binnenrollen op jouw Nexus-device. Dit geldt onder andere voor de Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 6P en Nexus 9.

Het buildnummer van Android N developer preview 5 is NPD90G. Wil je de update handmatig downloaden, dat kan hier, de OTA-images zijn hier te vinden.

Beschikbaarheid Android 7.0

Wanneer Android 7.0 Nougat precies uitgerold zal worden is niet bekend. Maar Google heeft wel aangegeven dat dit eind kwartaal 3 is. Dit wil zeggen dat we uiterlijk eind september de officiële lancering van de nieuwe Androidversie gaan zien. Wellicht samen met de twee nieuwe Nexus-toestellen uit de koker van HTC, de Nexus Sailfish en Nexus Marlin.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk