Krijgt mijn toestel de Android 6.0 Marshmallow-update? Het grote update-overzicht

Krijgt mijn toestel de Android 6.0 Marshmallow-update? Het grote update-overzicht

Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 heeft als naam Marshmallow gekregen, waar er allerlei wilde geruchten gingen over de naam van de nieuwe versie van het besturingssysteem van Google. Bij een evenement op 29 september zijn twee nieuwe Nexus-smartphones gepresenteerd die door het leven zullen gaan als Nexus 5X en Nexus 6P. Deze devices zijn de eerste die officieel worden uitgeleverd met Android 6.0, maar natuurlijk zullen ook Nexus-apparaten van eerdere generaties voorzien gaan worden van deze software.

In dit overzicht komen deze apparaten uiteraard aan bod, maar ook van andere fabrikanten hebben we getracht zoveel mogelijk concrete informatie te verzamelen om in dit overzicht te plaatsen. Het is onmogelijk om alle apparaten te noemen en ook hebben wij bij bepaalde toestellen alleen een vermoeden, maar nog geen harde bevestiging van de fabrikant gekregen. Staat jouw toestel er niet bij, maar heb je toch gelezen dat ook dat toestel de Android 6.0-update daadwerkelijk gaat krijgen, laat het ons dan even weten.

Lees ook: Android 6.0 Marshmallow: alles wat je moet weten over deze verfijnde Androidversie

Batches, dus wachten

Zoals inmiddels wel bekend is qua updates worden deze vaak in zogenaamde batches aangeboden, waardoor als de update daadwerkelijk uitrolt deze niet bij iedereen op hetzelfde moment beschikbaar zal zijn. Dit wordt gedaan om zo de serverbelasting te verminderen en ervoor te zorgen dat jij de update wel direct kunt downloaden als hij klaarstaat voor jouw device. Ook komt het weleens voor dat er nog een essentiële bug in een al uitgeleverde update blijkt te zitten en dan heeft niet iedereen hier gelijk last van, maar alleen de personen die deze update al hebben kunnen installeren.

Meldingen vanuit Nederland of België over verschillende OTA-updates krijgen we ook regelmatig binnen, waarvoor uiteraard onze dank, maar doordat er dus elke keer nieuwe groepen apparaten de updates gepusht krijgen is het lastig om daar wat duiding aan te geven. Data die hieronder genoemd staan zijn dus niet specifiek van Nederlandse of Belgische gebruikers, maar 'vanafdata' en kunnen dus ook staan voor de uitrol van updates in andere landen.

Ook is het natuurlijk geen vast gegeven dat alle toestellen in deze lijst de update zullen krijgen ook al staan ze nu nog wel in dit artikel genoemd. Het kan dat toestellen van twee generaties de update zullen krijgen, maar het kan ook net zo goed gebeuren dat dit niet het geval is. Zodoende staan bijvoorbeeld de Galaxy S4 of Moto G uit 2013 genoemd, maar dit is geen vrijwaring voor een 6.0-update natuurlijk.

Google

Volgens de laatste geruchten zal de Android 6.0-update uit gaan rollen vanaf 5 oktober voor verschillende Nexus-devices. Het gaat hierbij om apparaten van de laatste generaties. Er is nog geen definitief uitsluitsel gegeven of de Nexus 4, Nexus 10 en Nexus 7 uit 2012 voorzien zullen worden van deze versie, maar we gaan er vanuit dat dit niet meer het geval is.

Lees ook: 'Android 6.0 voor Nexus 5, 6, 7 & 9 start 5 oktober'

Nexus 5 - vanaf 5 oktober
Nexus 6 - vanaf 5 oktober
Nexus 7 (2013) - vanaf 5 oktober
Nexus 9 - vanaf 5 oktober
Nexus 10 - geen update

HTC

Vorig jaar gaf HTC al snel aan dat verschillende toestellen 'binnen 90 dagen na de release van Android Lollipop' voorzien zouden worden van de nieuwe software, maar aangezien dat niet helemaal verliep zoals HTC beloofde heeft het bedrijf daarover nu nog niks laten weten. Wel is er een onbevestigde roadmap uitgelekt waarin verschillende HTC-smartphones zijn genoemd, maar data werden daarbij nog niet genoemd.Lees ook: ➤ - vanaf 14 maart➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - vanaf19 januari ➤ HTC One M8 GPE - ja, november ➤ - datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - vanaf 26 januari➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - datum onbekend➤ - datum onbekend

Krijgt mijn toestel de Android 6.0 Marshmallow-update? Het grote update-overzicht

Huawei / Honor

Huawei en hun dochtermerk Honor hebben ook verschillende smarpthones op de markt gebracht die voorzien zullen worden van Android 6.0 Marshmallow. Concrete data zijn er nog niet genoemd, maar van verschillende toestellen van deze fabrikanten weten we wel dat er updates aan zullen komen.

Lees ook: Honor maakt update-plannen Android 6.0 Marshmallow bekend

Honor 4C - ja, begin 2016
Honor 4X - ja, begin 2016
Honor 5X - ja, begin 2016
Honor 6 - ja, begin 2016
Honor 6+ - ja, begin 2016
Honor 7 - ja, begin 2016

Huawei P8 - ja, begin 2016
Huawei P8 Lite - ja, begin 2016
Huawei P8 Max - ja, begin 2016
Mate 7 - datum onbekend
Mate S - datum onbekend
G8 - datum onbekend

LG

LG G3 - vanaf 31 december (Polen)
LG G4 - vanaf 3 februari
LG G4s - datum onbekend
LG G4c - datum onbekend
LG G4 Beat - datum onbekend
LG G4 Stylus - datum onbekend
LG V10 - vanaf 9 maart (Turkije)

Motorola

Motorola is een fabrikant die de voorkeur geeft aan stock Android met enkele voor geïnstalleerde Motorola-apps. De fabrikant heeft nog geen concrete informatie losgelaten over de update naar 6.0 Marshmallow voor de line-up, maar het bedrijf kennende zal deze update voor verschillende Motorola-smartphones redelijk snel worden uitgebracht.

Lees ook: Voorlopig geen Marshmallow voor Moto X, Moto E (2015) en Moto G: Motorola-updates bekend

Moto E (2015) - ja, datum onbekend
Moto G (2013) - datum onbekend
Moto G (2014) - ja, datum onbekend
Moto G (2015) - vanaf 13 februari
Moto X (2013) - datum onbekend
Moto X (2014) - vanaf 16 december
Moto X Play - vanaf 17 februari
Moto X Style - vanaf 16 december

Krijgt mijn toestel de Android 6.0 Marshmallow-update? Het grote update-overzicht

NVIDIA

De Shield Tablet is hier nog niet erg goed verkrijgbaar, maar biedt redelijk veel bang-for-buck en draait op stock Android met enkele pre-installed applicaties. De tablet werd uitgeleverd met Android 4.4.4 KitKat, is inmiddels voorzien van Lollipop en zou best eens naar Android 6.0 geupdatet kunnen worden, alhoewel het bedrijf daar nog niks over heeft losgelaten. Net zoals bij Motorola levert NVIDIA nagenoeg stock Android met enkele apps van de fabrikant zelf en de Lollipop-update werd vorig jaar nog sneller uitgebracht dan vele Nexus-devices.

➤ Shield Android TV - ja, begin 2016
Shield Tablet - vanaf 1 februari
Shield Tablet K1 - vanaf 21 december

OnePlus

De eerste smartphone van OnePlus draait op software van Cyanogen, terwijl de OnePlus 2 is voorzien van het eigen ontwikkelde Oxygen OS. Over beide mobiele telefoons heeft het bedrijf een statement uitgegeven, maar een concrete datum werd niet genoemd. Beide toestellen zullen in het eerste kwartaal van 2016 de update krijgen en ook de OnePlus X zal niet vergeten worden, maar meer details volgen later.

➤ - ja, eerste kwartaal 2016➤ - ja, eerste kwartaal 2016➤ - ja, datum onbekend

Krijgt mijn toestel de Android 6.0 Marshmallow-update? Het grote update-overzicht

Samsung

Samsung brengt vele smartphones en tablets uit per jaar, maar niet elk apparaat zal voorzien worden van de laatste update. Uiteraard zal de Galaxy S6-lijn voorzien worden van deze zoete softwareversie en ook de Note 5 zal deze update voorgeschoteld krijgen. Samsung zelf heeft hierover nog niks laten weten, dus onderstaande gegevens zijn gebaseerd op niet officiële bronnen.

Lees ook: Samsung werkt aan Android 6.0 Marshmallow voor deze devices

Galaxy Note 2 - datum onbekend
Galaxy Note 3 - datum onbekend
Galaxy Note 4 - ja, februari 2016
Galaxy Note Edge - ja, februari 2016
Galaxy Note 5 - ja, december 2015

Galaxy S4 - datum onbekend
➤ Galaxy S4 Google Play Editie - datum onbekend
Galaxy S5 - vanaf 21 maart
➤ Galaxy S5 Neo - ja, datum onbekend
Galaxy S6 - vanaf 23 februari
Galaxy S6 Edge - vanaf 23 februari
Galaxy S6 Edge+ - ja, datum onbekend

Galaxy Alpha - datum onbekend
Galaxy A3 - datum onbekend
Galaxy A5 - datum onbekend
Galaxy A7 - datum onbekend
Galaxy A8 - datum onbekend

Galaxy E5 - datum onbekend
Galaxy E7 - datum onbekend

Sony

Sony was er vorig jaar vroeg bij om te laten weten dat de gehele Xperia Z-lijn voorzien zou worden van Android 5.0 Lollipop, maar dat was voor verschillende toestellen in die lijn ook de laatste grote update. Uiteraard gaan we er vanuit dat verschillende smartphones en tablets van slechts enkele generaties oud nog wel de Marshmallow-update zullen krijgen en Sony heeft daarover inmiddels ook uitsluitsel gegeven.Lees ook: ➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ➤ - ja, datum onbekend➤ - vanaf 7 maart (Japan)➤ - ➤ - ➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ - ja, datum onbekend➤ -

Krijgt mijn toestel de Android 6.0 Marshmallow-update? Het grote update-overzicht

Staat jouw smartphone of tablet er nog niet tussen, dan is de kans vrij groot dat de update niet zal uitgerold worden naar jouw toestel. Wij werken dit overzicht regelmatig bij en zullen ook nog informatie toevoegen van merken zoals Xiaomi en OPPO, dus bookmark dit artikel!

Laatste update: 22 maart 2016

Lees meer over:
Android 6.0 Marshmallow

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties