Android 6.0-uitrol Samsung Galaxy S6 (Edge) rolt breder uit in Nederland [Unbranded en T-Mobile]

Android 6.0-uitrol Samsung Galaxy S6 (Edge) rolt breder uit in Nederland [Unbranded en T-Mobile]

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Android 6.0 Marshmallow

De Android 6.0-update voor de Galaxy S6 en S6 Edge rolde al uit in verschillende andere landen, maar heeft nu ook ons kikkerlandje bereikt. De eerste meldingen van personen met een Galaxy S6 (Edge) met een unbranded en T-Mobile-toestel laten weten een melding te krijgen dat er een software-update te downloaden is.

De software is via het toestel zelf te installeren. Dit wordt ook wel OTA, oftewel Over The Air genoemd en gegevens worden dan ook niet van het toestel verwijdert. Wel is het natuurlijk altijd raadzaam om een goede back-up van de verschillende gegevens te maken. Het is ook mogelijk de update te doen via Samsung Smart Switch op PC en Mac. Wat er precies is aangepast door Samsung kun je in een eerder gepubliceerd artikel lezen.

Beschikbaarheid

De update was dus eerder al voor toestellen van Vodafone en nu zijn ook de unbranded Galaxy S6 (Edge)-toestellen (toestellen die niet direct bij een provider zijn aangeschaft) en de Galaxy S6- en Galaxy S6 Edge-toestellen van T-Mobile aan de beurt. De update is tussen de 1300 en 1700 MB groot en kan direct op het toestel worden gedownload en geïnstalleerd.

Om te controleren of de update op jouw toestel ook al klaarstaat, ga je naar Instellingen --> Toestel-info --> Software-update --> Nu bijwerken. Wanneer de update nog niet beschikbaar is, kun je het ook via de computer proberen met de Samsung Smart Switch-software. Wanneer de update voor jouw toestel klaarstaat, zul je in Smart Switch een melding krijgen.

Tipgevers, bedankt!

Update 11:02 uur: de update rolt nu ook uit voor unbranded Galaxy S6 Edge-toestellen

Update 07-03 09:31 uur: de update rolt nu ook uit voor de unbranded Galaxy S6

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk