Android 6.0 rolt breder uit voor S6 Edge+ in Nederland

Android 6.0 rolt breder uit voor S6 Edge+ in Nederland

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Samsung Galaxy S6 Edge+

We moesten er in Nederland en België even op wachten, maar de update naar Android 6.0 Marshmallow voor de Galaxy S6 en S6 Edge rolt inmiddels uit. We kennen ook nog de S6 Edge+, het grotere toestel met gebogen schermranden en daarvoor was nog geen update te bekennen, tot nu. Gebruikers van een toestel met Vodafone-software krijgen de update namelijk nu wel aangeboden.

De update met versienummer XXU1APB4 kan direct op het toestel worden gedownload en geïnstalleerd, waarbij er wel 3GB aan vrije ruimte is vereist. Ook is het aan te raden om de software via een WiFi-verbinding te downloaden om je mobiele databundel wat te sparen.

Aanpassingen

Android 6.0 brengt vanuit Google verschillende veranderingen met zich mee, zoals we inmiddels wel weten. Zo kun je per app permissies instellen en zijn er verbeteringen aangebracht voor de standby-duur. Daarnaast zijn er ook eigen aanpassingen door Samsung aangebracht, onder andere om de gebogen randen van het scherm te voorzien van meer functies.

Android 6.0 rolt breder uit voor S6 Edge+ in Nederland

Beschikbaarheid

Om te checken of de update voor jouw S6 Edge+ klaarstaat, ga je naar Instellingen--> Toestel-info --> Software-update --> Nu bijwerken. Wanneer de update nog niet beschikbaar is, kun je het ook via de computer proberen met Samsung Smart Switch.

Update 14 maart 09.00

Verschillende gebruikers laten ons ook weten dat hun unbranded S6 Edge+-devices zijn te voorzien van de nieuwe software. De update is rond de 1,3GB groot en kan ook direct op het toestel worden geïnstalleerd als zogenaamde OTA-update. In de changelog zien we de verschillende Android 6.0 Marshmallow-aanpassingen staan, van Google zelf, maar ook de aanpassingen die Samsung gedaan heeft.

Bron: GalaxyClub, bedankt voor de screenshots Dirk!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk