Android 5.1 officieel: HD Voice, Device Protection en veel bugfixes [update Factory images]

Android 5.1 officieel: HD Voice, Device Protection en veel bugfixes [update Factory images]

Android 5.1: wat is er nieuw?

Android 5.1 bevat voornamelijk bugfixes, zaken die niet helemaal goed gingen in Android 5.0.X zoals het geheugengebruik op toestellen waaronder de Nexus 5. Dit zou in deze laatste nieuwe update verholpen zijn. Ook is Device Protection toegevoegd, waarmee een toestel geblokkeerd kan worden als dit bijvoorbeeld gestolen wordt. Om te ontgrendelen is dan een Google-account noodzakelijk, zelfs wanneer het toestel gereset is. Deze zogenaamde killswitch-functie komt ook voor onder andere de Nexus 6 en Nexus 9 beschikbaar. Daarnaast zullen volgens Google de meeste nieuwe apparaten die de winkel verlaten met Android 5.1 ondersteuning hebben voor deze nieuwe beveiligingsmaatregel.

Update: Ook de factory images staan online, zodat deze handmatig geïnstalleerd kan worden op Nexus-toestellen.

Lees ook: Android 5.1, dit is er nieuw


Nexus 6

Google heeft daarnaast ondersteuning voor Voice HD toegevoegd, waarmee gesprekken in betere kwaliteit gevoerd kunnen worden. Ook zien we support voor twee SIMkaarten in Android 5.1. Verder zijn het vooral bugs die aangepakt zijn en zien we ook quick settings, de snelle instellingen, die verder uitgebreid zijn. Hiermee kan sneller verbinding gemaakt worden met Bluetooth en WiFi-netwerken.

Beschikbaarheid

Het buildnummer van de nieuwe Androidversie, tenminste voor een aantal apparaten, zal LMY47D zijn. Dit 'nummer' houdt in dat Google deze definitieve versie gemaakt heeft op 16 februari 2015.

Android 5.1 wordt momenteel uitgerold voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9 en Nexus 10 en zal naar verloop van tijd ook door andere fabrikanten beschikbaar gesteld worden. Zo zal onder andere de Samsung Galaxy S5, maar ook de HTC One (m8) waarschijnlijk de update gaan ontvangen.

Via: officiële AndroidBlog

Lees meer over:
Android 5.0 Lollipop

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties