Android 5.1 Lollipop al gebruikt voor Google-presentatie?

Android 5.1 Lollipop al gebruikt voor Google-presentatie?

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android 5.1? 

Tijdens Devoxx, dat momenteel plaatsvindt in Antwerpen, gaven Android-ontwikkelaars Romain Guy en Chet Haase een presentatie. Het duo gaf tijdens de presentatie ook een kort codevoorbeeld op het grote scherm in de zaal. Daarop was te zien dat de Nexus 5 die gebruikt wordt voor de demonstratie draait op Android Lollipop MR1. Dat laatste staat voor maintenance release 1. Dat klinkt misschien als een kleine update die bugs zou oplossen, maar het verleden leert ons dit soort maintenance releases een hele nieuwe Androidversie brengen, met de uitzondering van Gingerbread.

Dit begon bij Eclair, Android 2.0. De eerste maintenance release voor Eclair was Android 2.1. Honeycomb, in eerste instantie Android 3.0, had twee maintenance releases, namelijk Android 3.1 en 3.2. Hetzelfde geldt voor Jelly Bean: dat was in eerste instantie Android 4.1, maar ook Android 4.2 en 4.3 kregen de naam Jelly Bean met respectievelijk de toevoeging MR1 en MR2. Bij uitzondering Gingerbread (Android 2.3) kreeg MR1 het versienummer 2.3.3 (en 2.3.4) mee.

Android 5.1 Lollipop

Androidworld-lezer Jeroen spotte deze nog niet uitgebrachte Android-versie tijdens de presentatie. Hieronder is het relevante gedeelte uitvergroot.

Android 5.1?

Wat betekent dit nu voor Android 5.1?

Heel weinig. Het is interessant om te zien dat Google werkt aan een nieuwe Lollipop-versie, maar er kan in de tussentijd nog van alles veranderen. Dat de Nexus 5 van de heren op Lollipop MR1 draait, wil niet zeggen dat Google besluit om ook Android 5.1 in de naam Lollipop mee te geven. Ook zou het kunnen dat het om een versie als Android 5.0.1 gaat, zoals we bij Gingerbread hebben gezien.

Wat het wél betekent, is dat de ontwikkelaars momenteel het idee hebben dat de volgende update een relatief kleine zal zijn, anders was er vast met een andere naam, wellicht 'Android M' gewerkt. Dat lijkt ook logisch, gezien de grote aspiraties die Google heeft getoond bij Android 5.0 Lollipop. Grappig detail is dat deze ontwikkelaars in een eerder praatje de grap maakten dat een nieuwe Androidversie toch pas goed is bij de eerste maintenance release.

Tip: Jeroen, bedankt!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk