Android 5.0 Lollipop: uitrol van start voor Nexus-toestellen

Android 5.0 Lollipop: uitrol van start voor Nexus-toestellen

Snelle updates

Voor velen zijn dit soort updates de reden om een Nexus te kopen, ze worden snel uitgerold na het bekendmaken. Het nieuws dat Motorola al begonnen was aan de update naar Android 5.0, zorgde dan ook voor scheve gezichten bij Nexus-eigenaren. Nu blijkt dat de echte update, Motorola was tot vandaag bezig met een beperkte testuitrol, van de Nexus-apparaten óók vandaag begonnen is.

Volgens de officiële Twitteraccount van Android is de update begonnen en zal snel beschikbaar zijn op de 'meeste Nexus-apparaten'. Dat zijn de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012 en 2013) en de Nexus 10. De Nexus One en Galaxy Nexus zullen de update naar Lollipop niet krijgen.

Grote update

Android 5.0 is een grote update met vele nieuwe functies. Zo is de accuduur sterk verbeterd, zijn de notificaties volledig op de schop gegaan en onder andere te zien op het ontgrendelscherm en is er een snelheidswinst geboekt door allerlei optimalisaties. Daarnaast bevat Android 5.0 Lollipop nog veel opties, alles is terug te lezen in de changelog.

Lees ook: 7 handige functies van Android 5.0 die je nog niet kende

Beschikbaarheid

Android 5.0 voor de Nexus-apparaten wordt nu uitgerold. Dit gaat gefaseerd, dus het kan tot enkele weken duren voordat deze binnenkomt op jouw toestel. De update komt 'over the air' binnen, dus zorg dat je binnen bereik van een WiFi-punt bent. Wanneer we de updatebestanden binnen hebben waarmee een update ook handmatig kan worden gedaan, zullen we dit met je delen.

Update: ook de factory images zijn beschikbaar voor de Nexus 5, Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013) niet LTE en Nexus 10.

Meer weten over Nexus-updates, check dan hoe ze werken. Benieuwd wanneer jouw toestel de update krijgt, bekijk dan ons actuele Android 5.0 update-overzicht.

Lees meer over:
Android 5.0 Lollipop

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties