Android 5.0 heet Lollipop, aankondiging Nexus 6 en Nexus 9 op 15 oktober zonder evenement

Android 5.0 heet Lollipop, aankondiging Nexus 6 en Nexus 9 op 15 oktober zonder evenement

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android Lollipop

We zien regelmatig nieuwe informatie langskomen in de Chromium-bugtracker. Deze bevat foutmeldingen voor de Chromebrowser van Google. Veel Google-medewerkers helpen met het testen van Chrome en de testversie Chromium en laten deze Google-medewerkers nou nét iets eerder toegang hebben tot nieuwe Androidversies.

Bij een recente foutmelding stuurde een Google-medewerker een screenshot van Android L mee en daarop is, jawel, een lolly-icoontje te zien. Dit icoontje wordt weergegeven wanneer de ontwikkelingsmodus is ingeschakeld en het apparaat met een USB-kabel met een computer verbonden is. Bij de preview-versie van Android L is dit nog gewoon een 'L'-symbooltje, nu dus echt een 'Lollipop'.

Lollipop

Lees verder: Nexus 6: zou dit 'm echt zijn?

Aankondiging, geen evenement

Google zal volgens een bron van Forbes morgen (15 oktober) de Nexus 6, Nexus 9 en Android L officieel presenteren. In het verleden hebben we lanceringsevenementen gezien voor nieuwe Nexus-apparaten en nieuwe Android-versies, maar in dit geval heeft Google daar volgens de bron vanaf gezien. Dit zou zijn vanwege het feit dat Google nog de laatste hand aan Android Lollipop moest leggen.

Forbes geeft aan dat de toestellen nu via een blogpost zullen worden aangekondigd. In het verleden gebeurde dit eerder: de aankondiging van de Nexus 4 werd noodgedwongen middels een blogpost aangekondigd toen orkaan Sandy huis had gehouden in New York en omstreken. De Nexus 5 werd vorig jaar ook middels een blogpost aangekondigd, ook zónder orkaan.

Volgens de bron, en ook volgens eerdere berichten, zullen de toestellen beschikbaar zijn vanaf 3 november. De pre-order voor de toestellen zou op 17 oktober, komende vrijdag, starten.

Bron: Myce, Cult of Android, Forbes

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk