Android 4.4.3-update voor Nexus 5 van start

Android 4.4.3-update voor Nexus 5 van start

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Nexus 5

Het meest recente Nexus-apparaat is als eerste aan de beurt voor de update naar Android 4.4.3. Deze update bevat vooral vele bugfixes en een oplossing voor de camerabug die gebruikers ervaren op de Nexus 5 en die de accu van het toestel leeg kan trekken. Verder zijn het vooral kleine wijzigingen die te vinden zijn in deze update, de changelog van Android 4.4.3 was al eerder in te zien.

Wacht jij vol ongeduld op de officiële update? Het kan nog even duren voordat jij hem binnenkrijgt. Deze updates worden gefaseerd uitgerold, waarbij de eerste groep gebruikers relatief klein is. Het steeds opnieuw handmatig checken of de update voor jou beschikbaar is, heeft niet heel veel nut: het 'toelaten' van toestellen tot de groep van toestellen die de update kan ontvangen gebeurt slechts één keer in de 24 uur.

Wat veel gedaan wordt, is het verwijderen van de gegevens van de app Google Service Framework om een update te forceren. Dit kun je echter beter maar niet doen: dit geeft geen garantie op een update en kan voor veel problemen zorgen. Weten waarom je dat niet moet doen en hoe updates werken voor Nexus-toestellen? Hier vind je een uitleg.

Factory images

Voor degenen die niet kunnen wachten zijn er ook factory images beschikbaar gesteld door Google. Deze brengen je toestel, wanneer het niet eerder ontgrendeld is, weer helemaal terug naar fabrieksinstellingen (data wordt dus gewist) en er is wel enige technische kennis nodig, deze dienen geflashd te worden via Fastboot. Het downloaden van de factory images voor Nexus-toestellen kan hier. Deze zijn beschikbaar voor de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 (2012), Nexus 7 (2013) en Nexus 10. Deze toestellen zullen dus allen een update naar Android 4.4.3 ontvangen.

Beschikbaarheid

Android 4.4.3 voor de Nexus 5 wordt op dit moment Over The Air uitgerold, maar het kan nog even duren voordat deze voor jou beschikbaar is. De update is 92.2 MB groot voor de Nexus 5. Zodra er meldingen zijn van andere toestellen, zullen wij dit uiteraard ook melden.

Tip en screenshots, Rindert!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk