Android 4.4, vroege versie biedt inkijkje eindproduct

Android 4.4, vroege versie biedt inkijkje eindproduct

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Android 4.4

De versie die gadgethelpline.com in handen zegt te hebben gekregen, is vrijwel zeker geen finale versie. Overal in de applicatie wordt nog gesproken over Key Lime Pie en niet over KitKat. Het zou natuurlijk kunnen dat sommige zaken verborgen worden gehouden tot en met de allerlaatste versie. Ook zijn er nog geen achtergronden aanwezig in de software. Het is nog steeds mogelijk dat de naam van de nieuwe versie van Android tóch Key Lime Pie zal zijn en dat het verhaal rondom KitKat alleen een grap was.

Wat is er nieuw?

In het instellingenmenu zijn een aantal kleine zaken veranderd. Zo zijn de onderdelen Payments (betalingen) en Printing (printen) erbij gekomen. de eerste zou het betalen met NFC mogelijk moeten maken zonder dat je daar een aparte applicatie voor moet downloaden. Hetzelfde is het geval voor Printing, dit zorgt ervoor dat je standaard vanuit Android een printer kunt aansturen en documenten kunt printen. Tot nu toe was je daarvoor ook aangewezen op een printer die toevallig een Androidapplicatie had of een Google Cloudprinter.

ANdroid 4.4

Daarnaast is er ook een Manage Mobile Plan hoofdstuk bijgekomen waarbinnen je hoogstwaarschijnlijk je data en dergelijke kunt bijhouden in verband met je abonnement. Verder is het straks mogelijk wanneer je aan het tetheren bent het extra gebruik van data door apps die in de achtergrond draaien stop te zetten.

Visueel

We wisten al dat de dialer in de komende Androidversie een make-over zou krijgen. In deze versie zien we dat deze inderdaad een ander uiterlijk heeft gekregen. Met name de blauwe balk aan de onderzijde geeft een heel andere 'look'.

De notificaties aan de bovenzijde zijn niet meer blauw, maar worden in de Android 4.4-versie wit, alhoewel er eerder over grijs is gesproken. Er deed ook een gerucht de ronde dat de detailkleur, onder andere de icoontjes bovenin het scherm, gekozen zou kunnen worden.

Het bewerken van foto's heeft weer wat uitbreidingen gekregen die ze hebben geleend van Snapseed. Zo kun je nu ook gebruik maken van de effecten Tilt-Shift, Centre-Focus en nog enkele andere effecten. Daarnaast kun je je creatie nu exporteren in elk denkbaar formaat door een slider van links naar rechts te bewegen. Ook in de menu is de printmogelijkheid toegevoegd, dus wanneer je een foto bewerkt hebt kun je hem gelijk naar je fotoprinter sturen.

Print

Apps

Standaard worden er nu een aantal extra applicaties meegeleverd met stock-Android. Google Keep en Quickoffice worden nu standaard geïnstalleerd op je Androidtelefoon. Quickoffice maakt gelijk een verbinding met Drive zodat je je documenten daar kunt opslaan en vandaan kunt halen.

Conclusie

We weten natuurlijk niet in hoeverre we hier een versie gezien hebben die veel lijkt op de versie die we binnenkort (hopelijk) kunnen verwachten. Maar wanneer we ervan uitgaan dat dat wel zo is zien we wederom geen schokkende veranderingen binnen Android. Het is allemaal vrij subtiel, maar nogmaals het kan nog allemaal net iets anders worden.

Bron: Gadgethelpline

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk