Android 4.3-update voor Samsung Galaxy S III 4G in Nederland en België

Android 4.3-update voor Samsung Galaxy S III 4G in Nederland en België

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Android 4.3

Zojuist heeft Samsung op Twitter bevestigt dat de update voor de I9305 aan het uitrollen is. De I9305 is de Samsung Galaxy SIII met 4G, zoals deze is uitgekomen op het netwerk van KPN en Vodafone.

Problemen

De update naar Android 4.3 (Jelly Bean) voor de 'gewone' variant van de Galaxy S III, zónder 4G, is tijdelijk stop gezet na veel klachten. De gebruikers die deze update ontvangen hebben, gaven aan dat er een aantal flinke problemen zijn. Zo zou de WiFI-verbinding erg onstabiel zijn, is de accuduur flink afgenomen, zijn er vertragingen bij de bediening en loopt het toestel soms helemaal vast.

Wanneer de update voor de niet-4G-variant (I9300) weer van start gaat, is nog niet bekend. Het lijkt er op dat de 4G-variant van het toestel geen last heeft van de hiervoor genoemde problemen na de update naar Android 4.3.

Veranderingen

Binnen Android 4.3 kan de WiFi altijd aanblijven, zodat deze als plaatsbepaler gebruikt kan worden in plaats van de energieverslindende GPS. Daarnaast kun je met Android 4.3 gebruik maken van BLE (Bluetooth Low Energy), deze energiezuinige manier van verbinden is erg belangrijk voor accessoires als een smartwatch. Daar komt het slimme horloge van Samsung om de hoek kijken: wanneer je deze update hebt binnengehaald kan jouw Samsung-toestel ook gebruik maken van de Samsung Galaxy Gear.

Daarnaast zul je nog wat verschillende optimaliseringen zien en kun je ook gebruik maken van Samsung KNOX.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy SIII 4G kan Over The Air (OTA) geüpdatet worden, waarbij het installatiebestand gedownload kan worden via WiFi. Mocht je geen automatische melding krijgen is het mogelijk zelf te checken via de instellingen. Updaten is vermoedelijk ook mogelijk via Kies, het softwareprogramma van Samsung voor PC en Mac. Momenteel hebben wij alleen berichten dat de update beschikbaar is voor de open markt-versie, de versie die niet direct van je provider afkomstig is.

De uitrol van deze update zal waarschijnlijk enkele dagen in beslag nemen. Dus even geduld wanneer je hem nog niet binnen hebt. Ervaringen met deze nieuwe systeemsoftware voor de Samsung Galaxy S III 4G kun je in dit forumtopic delen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk