Android 4.3-update voor Samsung Galaxy S III (I9300) in Nederland en België

Android 4.3-update voor Samsung Galaxy S III (I9300) in Nederland en België

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Android 4.3

Vanochtend kwamen er diverse berichten bij ons binnen dat diverse bezitters van een Samsung Galaxy SIII de update naar Android 4.3 (Jelly Bean) konden binnenhalen.

Na de updates voor de Samsung Galaxy S III met een 4G verbinding en de Samsung Galaxy S III van Vodafone zijn nu ook de 'Unbranded'-toestellen aan de beurt. Met unbranded bedoelen we toestellen die niet door de provider zijn aangepast. Over het algemeen gaat het om toestellen die niet direct bij een provider gekocht zijn.

Hervatten

De update naar Android 4.3 (Jelly Bean) voor de deze 'gewone' variant van de Galaxy S III zou tijdelijk stopgezet zijn na een flink aantal klachten. Deze klachten zouden zich vooral in Engeland hebben gemanifesteerd. Het lijkt erop dat Samsung de update naar Android 4.3 de komende dagen toch zal kunnen afronden.

Veranderingen

Android 4.3 brengt een aantal veranderingen met zich mee, zo kan er voor gekozen worden om als WiFi uitgeschakeld staat deze toch af en toe automatisch in te laten schakelen om locatiebepaling te doen. Deze manier van plaatsbepaling kost veel minder stroom dan het gebruik van GPS.

Daarnaast heb je na de update naar Android 4.3 de beschikking over BLE (Bluetooth Low Energy), deze energiezuinige manier van verbinden is erg belangrijk voor accessoires als een smartwatch. Je zal na deze update ook gebruik kunnen maken van de Samsung Galaxy Gear. Naast wat andere snelheidverbeteringen en dergelijke heb je ook de beschikking over het beveiligingssysteem Samsung KNOX.

Samsung Galaxy S III Android 4.3

Beschikbaarheid

Je kunt de update naar Android 4.3 voor de Samsung Galaxy SIII Over The Air (OTA) binnenhalen, waarbij het installatiebestand gedownload kan worden via WiFi. Mocht je geen automatische melding krijgen is het mogelijk zelf te checken via de instellingen. Updaten is vermoedelijk ook mogelijk via Kies, het softwareprogramma van Samsung voor PC en Mac.

De uitrol van deze update zal waarschijnlijk enkele dagen in beslag nemen. Dus even geduld wanneer je hem nog niet binnen hebt. Ervaringen met deze nieuwe systeemsoftware voor de Samsung Galaxy S III kun je in dit forumtopic delen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk