Eindelijk: Android 14 gaat volume beltoon en meldingen loskoppelen

Eindelijk: Android 14 gaat volume beltoon en meldingen loskoppelen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Wij zijn fan van Android, maar niet van alles dat Android te bieden heeft. Eén van de grootste ergernissen is het koppelen van het volume van de beltoon en meldingen. Hierdoor is het geluid dat je hoort als je gebeld wordt even hard als dat van een notificatie van bijvoorbeeld de AW Reader. Die ergernis gaat Android 14 hopelijk oplossen.

Volume beltoon en meldingen 

Vroeger, in de begindagen van Android, kon je het volume van de ringtone en meldingen apart van elkaar instellen. Dat is ideaal want je wil niet dat het geluid van je meldingen even hard is als dat van je binnenkomende oproepen. Het volume van meldingen mag wel wat minder hard. Helaas koos Google er even later voor om het volume van de ringtone en meldingen aan elkaar te koppelen. Zo is het volume van beide dus gelijk. Andere smartphonefabrikanten - zoals Samsung - hebben beide weer van elkaar losgekoppeld. Google gaat dit misschien ook (weer) doen.

Veel mensen met een Pixel-telefoon die op de tweede developer preview (DP2) van Android 14 draait, zien namelijk een wijziging in het volumepaneel. Hieronder zie je links het volumepaneel in Android 13 en rechts het volumepaneel in Android 14, met daarbij een regel extra. Inderdaad, het volume van de beltoon kan apart van dat van de meldingen aangepast worden.

Hoewel de sliders voor de beltoon en de meldingen van elkaar zijn losgekoppeld, worden beide op stil gezet als je je telefoon op trillen zet.

Volgens Android-enthousiasteling Mishaal Rahman is Google al sinds Android 13 QPR2 beta bezig met het loskoppelen van beide. In die versie moest je de loskoppeling via een flag handmatig forceren. Het lijkt er nu in Android 14 DP2 op dat Google dat voor ons gedaan heeft. OF deze optie in de uiteindelijke versie van Android 14 komt, weet alleen Google. Misschien krijgen we de optie ook al in Android 13 QPR3 beta te zien.

Afwachten dus. Heb jij nog geduld om hierop te wachten? Of heb je een telefoon waar dit allang mogelijk is? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk