'Met Android 14 kan je telefoon als een webcam dienen'

'Met Android 14 kan je telefoon als een webcam dienen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat de mogelijkheid om je telefoons als een webcam te gebruiken, standaard integreren in Android 14. Dat blijkt uit de code van de open-source versie van Android. Momenteel heb je nog een app nodig om de camera van je smartphone te gebruiken als een webcam voor je pc.

Webcam in Android 14

De kans is heel groot dat de hoofdcamera van je telefoon beelden maakt in een hogere kwaliteit vergeleken met de webcam voor je laptop of pc. Daarom zijn er mensen die al jarenlang hun telefoon gebruiken als een webcam en onlanks omschreven we nog de beste apps die je daarbij helpen.

Hoewel je telefoon een uitstekende webcam kan zijn, heb je nog altijd zo'n app nodig om hem te laten werken met diensten als Google Meet en Microsoft Teams. Google wil daar verandering in brengen met Android 14. Dat blijkt uit een aankomende functie van Android met de veelzeggende naam 'DeviceAsWebcam Service'. De feature wordt op dit moment getest in AOSP, ofwel de open-source-versie van Android. Dat kan indicatie geven dat de webcamfunctie straks deel zal uitmaken van Android 14.

Op dit moment gaat de DeviceAsWebcam Service slechts om een systeem in Android waarmee er videodata kan worden overgebracht naar pc's via usb. Het is dus geen app, maar wel een systeem waar Android-fabrikanten gebruik van kunnen maken. Ze kunnen zo een eigen webcamapp aanbieden op telefoons, of een functie voor hun softwareschil.

Beschikbaarheid

Op dit moment is het nog verre van zeker of deze functie ook echt deel zal uitmaken van Android 14. Het gebeurt ook vaak dat functies worden getest, maar dat ze uiteindelijk de stabiele Android-versie niet halen. Voorlopig blijft het wachten op de eerste developer preview van Android 14 voor we misschien meer weten. Tot die tijd, kan je beter kijken naar de beste apps die je telefoon omvormen tot een webcam. Welke app gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties.

'Met Android 14 kan je telefoon als een webcam dienen'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk