Android 14 QPR1 Beta 1 komt met problemen: Google Wallet gestopt

Android 14 QPR1 Beta 1 komt met problemen: Google Wallet gestopt

Laura Jenny

door Laura Jenny

Het geldt niet voor iedereen -gelukkig-, maar de Android 14 QPR1-bèta die gisteren verscheen gaat ook gepaard met problemen. Het gaat om de Google Wallet-app. Sommige mensen kunnen geen betalingen meer uitvoeren of überhaupt gebruikmaken van deze app, omdat ze een foutmelding krijgen die met een bepaalde beveiligingsinstelling zou samenhangen.

Google Wallet

Doe jij altijd met de NFC-chip van je telefoon betalingen, dan moet je even opletten of dat nog steeds werkt als je de Android 14 QPR1 Beta 1 hebt geïnstalleerd. Doe je dat met je bankieren-app, dan zal het wel werken, maar probeer je daarvoor de Google Wallet in te zetten, dan kun je van een koude kermis thuiskomen. De digitale portemonnee van Google wordt geblokkeerd door een beveiligingsinstelling, al is dat niet bij iedereen het geval. Hoe dat komt, is (nog) niet bekend. Misschien ligt het aan een bepaalde combinatie van instellingen die botst.

Wel is Android 14 er gelukkig duidelijk in: het is niet zo dat je geen idee hebt dat of waarom het niet werkt, er wordt netjes vermeldt dat je toestel niet aan de beveiligingseisen voldoet en dat je niet contactloos kunt betalen met dit apparaat. Wel opmerkelijk is dat er wordt gesteld dat het met het hele apparaat niet kan, want het is een issue van de Google Pay-app.

Gerelateerde artikelen

De bèta verlaten

Wil je toch graag met Google Wallet werken, dan kun je misschien beter stoppen met het meedoen aan de tests van Android 14. Dan kun je zelf uit het bètaprogramma stappen en dat doe je door deze stappen te volgen: “Controleer eerst of je een bètaversie van Android uitvoert. Bekijk je apparaten om het apparaat te zoeken dat je wilt verwijderen en klik vervolgens op Niet toestaan. Je apparaat krijgt binnen 24 uur een update waarmee alle gebruikersgegevens worden gewist en de nieuwste stabiele, openbare versie van Android wordt geïnstalleerd,“ aldus Google. Let wel, alles wat je op telefoon staat wordt wel gewist, dus zorg dat je daar eerst een back-up van maakt.

Doe jij mee aan de bèta en ben je hier al tegenaan gelopen? Laat het nu weten in de reacties.

Google Wallet

Google Wallet

Wat is Google Wallet? Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. A ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk