'Android 14-functie laat je Bluetooth-apparaten makkelijker terugvinden'

'Android 14-functie laat je Bluetooth-apparaten makkelijker terugvinden'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een functie waarmee je gekoppelde Bluetooth-apparaten makkelijker terug kunt vinden. Je kan hiermee straks zien hoe ver een Bluetooth-apparaat van je smartphone verwijderd is. Zo gaat het werken.

Waar zijn mijn oortjes?

Veel mensen hebben diverse Bluetooth-accessoires aan hun smartphone gekoppeld. Denk aan draadloze oortjes, speakers of microfoons. Nu is het - om de draadloze oordopjes als voorbeeld te noemen - fijn dat deze draadloos werken. Gevechten met kabels en draadbreuk behoren tot de verleden tijd. Daarnaast zijn de meeste oordopjes heerlijk compact en dus makkelijk mee te nemen. Voordelen alom dus, zou je denken. Maar omdat ze zo klein zijn raken veel mensen ze ook makkelijk kwijt. Gevolg: zoeken, zoeken, zoeken in alle gaten en hoeken. Kan dit nou niet makkelijker?

Gerelateerde artikelen

Ja, dit kan makkelijker. Apple en Samsung kwamen bijvoorbeeld al met Bluetooth-trackers. Speciale tags die je bijvoorbeeld aan je sleutelbos kunt hangen. Als je die vervolgens per ongeluk kwijt raakt kun je ze met een app of functie vrij snel terugvinden. Je moet deze tags wel apart aanschaffen en de meesten zijn te groot om aan een kleine case van bijvoorbeeld oordopjes te hangen en/of te plakken. Dat is een van de redenen waarom Google werkt aan een functie om gekoppelde Bluetooth-apparaten makkelijker terug te kunnen vinden.

Oplossing van Google

Die functie moet er straks voor zorgen dat gebruikers gekoppelde Bluetooh-apparaten makkelijker kunnen terugvinden. Google noemt het 'Bluetooth Distance Measurement' en die laat zien hoe ver een Bluetooth-accessoire van je smartphone verwijderd is.

De functie werkt misschien niet zo nauwkeurig als een Bluetooth-tracker. Ze biedt in ieder geval wel hulp bij het vinden van kwijtgeraakte apparaten. Bluetooth Distance Measurement moet namelijk Bluetooth-apparaten kunnen opsporen die zich binnen één meter van je smartphone begeven. Naarmate je dan dichterbij komt - of juist niet - zal de functie dit aangegeven. Volgens tech-expert Mishaal Rahman zouden we tot Android 14 moeten wachten op de nieuwe functie.

Raak jij weleens je oordopjes of een andere Bluetooth-accessoires kwijt? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk