Android 14 Beta 1: zo kun je aan de slag met de eerste bètaversie

Android 14 Beta 1: zo kun je aan de slag met de eerste bètaversie

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google heeft de eerste bètaversie van Android aangekondigd. In dit artikel leggen we in het kort uit hoe je de bèta kunt installeren en hoe je dus met de nieuwe functies op je Pixel-smartphone aan de slag kunt gaan.

Android 14 Beta 1

Google is begonnen met de uitrol van de eerste bètaversie van Android 14. Na twee eerdere Developer Previews - welke specifiek gemaakt zijn voor ontwikkelaars - is het nu tijd voor Android-enthousiastelingen om de nieuwste functies in Android 14 uit te proberen.

Android 14 borduurt voort op verschillende kernthema's van Android 13 waaronder privacy, beveiliging, prestaties en productiviteit. Het is dus meer een geüpgraded versie hiervan in plaats van een geheel nieuwe ontworpen systeem. Meer over de nieuwe functies lees je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Welke telefoons kunnen meedoen?

Gebruikmaken van de Android 14 Beta is heel eenvoudig. Wel is het belangrijk om te weten dan alleen eigenaren van een Google Pixel 4a 5G of nieuwe in aanmerking komen om de eerste bètaversie van Android 14 te installeren. Hiervoor moeten zij zich vervolgens inschrijven voor het Android Beta Program. Hieronder sommen we alle telefoons die de bètaversie kunnen ontvangen even voor je op, daaronder vind je een stappenplan met hoe je de versie kunt installeren.

 • Pixel 4a 5G
 • Pixel 5
 • Pixel 5a
 • Pixel 6
 • Pixel 6 Pro
 • Pixel 6a
 • Pixel 7
 • Pixel 7 Pro

Stappenplan: hoe Android 14 Beta 1 te installeren?

 1. Meld je aan voor het Android Beta Program, deze vind je via deze link
 2. Meld je hier aan met je Google-account. Er verschijnt nu een lijst van smartphones - waarop je bent ingelogd met het ingevulde account - die in aanmerking komen voor de update. Dit kunnen alleen de hierboven genoemde toestellen zijn
 3. Wacht totdat je aanmelding is goedgekeurd
 4. Pak je Pixel-smartphone en ga naar Instellingen. Ga hier vervolgens naar Systeem en Systeemupdate om te controleren op de nieuwe update

Android 14 officieel 

Android 14 Beta 1 is - zoals de naam al doet vermoeden - de eerste bètaversie van Android 14. Tot juni moeten er nog bètareleases gaan volgen. Hierna verschijnen er nog twee Platform Stability-versies en na juli zal de officiële versie van Android voor het grote publiek aangekondigd worden. De Google Pixel 8 en 8 Pro worden waarschijnlijk de eerste toestellen die hierop gaan draaien. Later zal de update ook naar andere toestellen die in aanmerking komen volgen.

Welke telefoons in aanmerking komen voor Android 14, en wanneer, kun je vinden in het overzicht hieronder. Zoals je hierin kun zien is nog niet alles bekend, zodra we meer weten werken we dat artikel altijd bij.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel 6a
Google Pixel 6a
Google Pixel 6a

Google Pixel 6a

De Google Pixel 6a is een nieuwe midrange telefoon met een eigen Tensor-processor, vijf jaar update-ondersteuning en een reeks slimme functies op basis van kunstmatige intelligentie.

€ 459

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk