Android 14 Beta 5.3 is uit: stabiele versie lijkt ver weg

Android 14 Beta 5.3 is uit: stabiele versie lijkt ver weg

Laura Jenny

door Laura Jenny

Nog geen twee weken na Android 14 Beta 5.2 komt Google al met de derde kleinere update van de bèta van de aankomende besturingssysteemupgrade. Er zitten 9 nieuwe fiksers in, maar opmerkelijk genoeg lijkt die stabiele versie verder weg dan ooit. Er zitten namelijk toch nog veel nare fouten in de software.

Android 14 Beta 5.3

Het gaat om update UPB5.230623.009 voor zowel Pixel-telefoons als Tablet en Fold van Google. Normaliter waren dat verschillende codes, omdat Pixel-telefoons net even andere updates kregen dan de andere twee varianten. Dat klinkt weinig interessant, maar het lijkt er hierdoor op dat het er nog niet rooskleurig uitziet voor een snelle komst van Android 14 voor alle Android-toestellen, merkt 9to5Google op. Er wordt ook nog gebruikgemaakt van de beveiligingspatch van augustus 2023, in plaats van dat er een nieuwe september-variant is.

Dit is wat er allemaal gefikst wordt in deze update:

  • Probleem verholpen waarbij apps in sommige gevallen crashten nadat een CallStyle-melding was geplaatst.
  • Diverse problemen opgelost die onderbrekingen in gesprekken of providerdiensten konden veroorzaken.
  • Probleem verholpen waarbij het systeem een inefficiënt pad gebruikte bij het instellen van CPU-beperkingen voor apps die op de achtergrond werden uitgevoerd.
  • Problemen met SurfaceFlinger opgelost die een verlies in systeemprestaties veroorzaakten.
  • Probleem opgelost met Pixel Fold- en Pixel Tablet-apparaten waarbij de taakbalk soms onzichtbaar werd tijdens interactie.
  • Probleem verholpen met Pixel Fold- en Pixel Tablet-apparaten waarbij de animatie op geanimeerde achtergronden stotterde tijdens het starten van apps.
  • Probleem opgelost op Pixel Fold-apparaten waarbij de lay-out van de interface niet goed was uitgelijnd tijdens het aanpassen van het startscherm.
  • Probleem verholpen op Pixel Fold-apparaten waarbij de klok op het vergrendelscherm flikkerde tijdens het animeren.
  • Diverse problemen opgelost die de stabiliteit en prestaties van het systeem beïnvloedden.

Gerelateerde artikelen

Over-the-air update

De update komt automatisch binnen via een over-the-air-update, als je tenminste meedoet aan het bètaprogramma van Android. Android 14 Beta 5.3 met de beveiligingspatch van augustus 2023 is beschikbaar voor de Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 6a, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Tablet en Pixel Fold.

Heb jij de nieuwe update al binnen? Deel het in de reacties.

Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen
Google Pixel 7a kopen

Google Pixel 7a kopen

De Pixel 7a is uitgerust met de krachtige Tensor G2-chip van Google, biedt geavanceerde prestaties en verbeterde functionaliteiten. De Pixel 7a wordt geleverd met een indrukwekkende camera-opstelling, die fotografie-enthousiastelingen zal aanspreken.

€ 509

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk