'Android 13 krijgt als dessertnaam Tiramisu'

'Android 13 krijgt als dessertnaam Tiramisu'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De aankondiging van de stabiele versie van Android 12 staat voor de deur en de eerste tekenen van het bestaan van de opvolger duiken nu op in AOSP. Android 13 zou als interne dessertnaam Tiramisu krijgen.

Android 13 Tiramisu

Google maakte op in 2019 bekend dat het afscheid nam van desserts in de naam van Androidversies en doopte Android 10 Q om tot simpelweg Android 10. Google vond de namen en afkortingen van de toetjes te verwarrend voor mensen die niet de Engelse taal machtig zijn. Vanaf Android 10 bleven de zoetigheden wel terugkomen maar dan als codenaam die Google intern gebruikte. Daarnaast werd de alfabetische volgorde gewoon gehandhaafd.

Dit als ontbijt

Dit als ontbijt

Google lanceerde gisteren Android 12 Beta 3.1 voor zijn Pixeltelefoons. Deze tussentijdse update repareert een aantal problemen in de derde bèta van Android 12. XDA heeft alvast wat rondgesnuffeld in de AOSP-gerrit, en vond daar een stukje code: Rename T to Tiramisu PLATFORM_VERSION_CODENAME is being updated from T to Tiramisu. Alhoewel Google de Androidversie Android 13 als naam zal geven, wordt er hoogstwaarschijnlijk dus intern de naam Tiramisu gebruikt. Hieronder vind je een lijst met alle dessertnamen die Google zowel publiekelijk als intern voor zijn Androidversies heeft gebruikt.

 1. Android 1.5: Cupcake
 2. Android 1.6: Donut
 3. Android 2.0: Eclair
 4. Android 2.2: Froyo
 5. Android 2.3: Gingerbread
 6. Android 3.0: Honeycomb
 7. Android 4.0: Ice Cream Sandwich
 8. Android 4.1: Jelly Bean
 9. Android 4.4: KitKat
 10. Android 5.0: Lollipop
 11. Android 6.0: Marshmallow
 12. Android 7.0: Nougat
 13. Android 8.0: Oreo
 14. Android 9: Pie
 15. Android 10: Quince Tart
 16. Android 11: Red Velvet Cake
 17. Android 12: Snow Cone
 18. Android 13: Tiramisu

Voor de mensen die nog nooit een stukje Tiramisu hebben gehad: Tiramisu is een van oorsprong Italiaans dessert, met onder andere mascarpone en lange vingers. Hier heb je een recept.

Aan welke Androidversie heb jij de mooiste herinneringen? Welke dessert vind jij het lekkerst? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk