Android 13 draait op 5,2 procent van de telefoons

Android 13 draait op 5,2 procent van de telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Als je een willekeurige telefoon van een Android-gebruiker erbij neemt, is de kans 5,2 procent dat hij werkt op Android 13. Dat blijkt uit nieuwe distributiecijfers van Google. Android 11 komt het meest voor, gevolgd door Android 10. Al is Android 12 wel bezig aan een sterke inhaalslag.

Android-distributiecijfers

We zijn nu zes maanden na de lancering van de stabiele update van Android 13 en we komen eindelijk te weten op hoeveel telefoons deze software werkt. Deze versie komt voor op 5,2 procent van alle Android-toestellen, dat heeft 9To5Google vastgesteld.

Jammer genoeg is het nagenoeg onmogelijk om vergelijkingen te maken met het verleden als het aankomt om de verspreiding van Android 13. Dat komt omdat Google zijn distributiecijfers niet langer deelt op regelmatige moment en daarbij komt dat de nieuwe versie van Android ook niet elk jaar op het zelfde moment wordt gepresenteerd.

Android 11 komt het meeste voor

Toch is het opvallend dat Android 11 op dit moment op bijna een kwart van alle smartphones draait (24,4%), gevolgd door Android 10 (19,5%). We zien wel dat Android 12, zoals verwacht, bezig is aan een inhaalbeweging. De software werkt nu op 18,9% van alle Android-toestellen, terwijl het in augustus nog werkte op 13,5% van de telefoons.

De bedrijven Samsung, Google en het merk OnePlus hebben het meeste betekend in de verspreiding van Android 13. Google heeft vrijwel onmiddellijk zijn Pixel-telefoons bijgewerkt, terwijl OnePlus als eerste andere fabrikant zijn flagships van een update heeft voorzien. Samsung, de grootste fabrikant met een brede line-up, slaagt er dan weer goed in om tijdig zowel zijn flagships als middensegmenttoestellen te updaten.

Gerelateerde artikelen

Heeft jouw telefoon al de Android 13-update ontvangen? Misschien vind je helemaal niet belangrijk dat hij werkt op de laatste versie en let je vooral op beveiligingsupdates? Laat het ons weten in de reacties. De onderstaande artikelen vertellen of en wanneer jouw telefoon de update zal ontvangen.

Krijgt mijn telefoon Android 13?

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk