Android 13 Beta 4.1: stabiele versie van Android 13 komt steeds dichterbij

Android 13 Beta 4.1: stabiele versie van Android 13 komt steeds dichterbij

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Ruim een week geleden kondigde Google de laatste bètaversie van Android 13 voor zijn Pixeltelefoons aan. Dat betekent dat de eerstvolgende versie die wordt uitgebracht, de stabiele versie van Android 13 zal zijn. Dat is de versie die klaar is voor het grote publiek. Maar voor dat het zover is, krijgen we traditiegetrouw nog wat bugfixes in een tussentijdse update. Android 13 Beta 4.1 rolt nu uit naar geselecteerde Pixeltelefoons.

Android 13 Beta 4.1

Android 13 Beta 4.1 is een update met wat bugfixes. De update lost een viertal problemen op, dat blijkt uit een bericht van Google op Reddit. Je kan de volledige beschrijving van deze update hier op het developers platform vinden.

  • Er is een probleem opgelost waarbij een app Bluetooth niet in- of uitschakelde als deze niet de toestemming `BLUETOOTH_CONNECT` had, ook al richtte de app zich op een lager API-niveau waar de toestemming niet vereist is.
  • Problemen opgelost waardoor een apparaat soms crashte en opnieuw opstartte bij het verbinden met bepaalde wifi-netwerken.
  • Er is een probleem opgelost waarbij de Google Meet-verbinding tijdens het rijden kon wegvallen.
  • Er is een probleem opgelost waarbij het systeem GPS-gegevens onjuist kon interpreteren.

Ben je benieuwd welke nieuwe functies Google in Android 13 gezet heeft? Die vind je op onze speciale Android 13-pagina.

De nieuwe tegels in de Snelle instellingen

De nieuwe tegels in de Snelle instellingen

Aan de slag met Android 13

Ik heb een Pixel-telefoon

Deze bètaversie van Android 13 is beschikbaar in de vorm van een Over The Air-update voor de telefoons van Google. Het gaat dan om: de Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a, Pixel 4a (5G), Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Je kan je telefoon hier inschrijven voor het bètaprogramma en zodoende ontvang je ook alle toekomstige bètaversies als een eenvoudige update. Er is ook de mogelijkheid om de Android 13-ROM te flashen. We leggen hier uit hoe je dat doet.

Ik heb een Pixel met de Android 12 bèta

Toch heeft het Google het verwarrend gemaakt voor gebruikers die nog ingeschreven waren voor het bètaprogramma van Android 12. Zij moeten zicht eerst uitschrijven voor dat bètaprogramma om dan weer in te schrijven voor het Android 13-bètaprogramma.

Ik heb een andere Android-telefoon

Als je geen Pixel-telefoon hebt dan bestaat de kans dat je alsnog kan aanmelden om de bèta via een handige update te ontvangen. Dat kan als je een van de specifieke apparaten hebt die de Android 13 bèta ondersteunen van de merken: ASUS, Lenovo, Nokia, OnePlus, OPPO, Realme of Xiaomi. Via het Developers Blog van Android kan je controleren of jouw telefoon met de bèta werkt.

Is dat niet het geval, dan kan je, net als vorig jaar met Android 12, een gsi of General System Image van Android 13 flashen op je telefoon. Je kan de benodigde gsi hier vinden voor apparaten met de ARM64- en x68_64-architectuur. Houd er rekening mee dat de gsi wel problemen kan veroorzaken die per apparaat kunnen verschillen.

Gerelateerde artikelen

Wanneer komt Android 13 naar mijn telefoon?

Die stabiele versie van Android 13 is uiteraard de belangrijkste, want daar draait het allemaal om. Volgens de tijdlijn hieronder zal die na juli aangekondigd worden. Wanneer precies, dat is niet bekend, maar de maand augustus is een grote kanshebber. Na de lancering van de stabiele versie zullen andere smartphonefabrikanten Android 13 voor hun telefoons beschikbaar maken. Veel van die fabrikanten maken te zijner tijd ook bekend welke telefoons ze gaan updaten en wanneer (ongeveer).

Android 13 Beta 4.1: stabiele versie van Android 13 komt steeds dichterbij

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk