Android 13 Beta 2.1 beschikbaar voor Pixeltelefoons

Android 13 Beta 2.1 beschikbaar voor Pixeltelefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft donderdagavond Android 13 Beta 2.1 uitgebracht voor Pixeltelefoons. Deze update komt met een aantal bugfixes en is via een OTA-update beschikbaar.

Android 13 Beta 2.1

Android 13 wordt de opvolger van Android 12 en Google kondigde deze Androidversie begin februari aan. Sindsdien zijn er een aantal developer previews en bètaversies uitgebracht, en nu stelt Google Android 13 Beta 2.1 beschikbaar. Dit is een tussentijdse patch-update en deze lost een onderstaande problemen op die gebruikers als feedback hebben opgegeven:

  • Er is een probleem opgelost waarbij typen in de zoekbalk resulteerde in een lege lijst met suggesties.
  • Er is een probleem opgelost waarbij apparaten crashten en opnieuw opstartten bij het inschakelen van de hotspot.
  • Er is een probleem opgelost waarbij tijdens een telefoongesprek een continu belgeluid op de achtergrond te horen was.
  • Er is een probleem opgelost waarbij apparaten crashten en opnieuw opstartten nadat de verbinding met Android Auto was verbroken.

Update downloaden

Als je al een developer preview of bètavesie geïnstalleerd hebt op je telefoon, dan ontvang je de Android 13 Beta 2.1 automatisch via een over-the-air (OTA)-update. Wil je graag aan de slag met Android 13 op je Pixeltelefoon of op een telefoon van andere merken? Dan kun je in dit artikel de instructies hiervoor vinden.

Nieuwe Material You-icoontjes voor alle apps

Nieuwe Material You-icoontjes voor alle apps

Nieuw in Android 13

Google heeft in Android 13 onder andere de werking van meldingen en toestemmingen grondig veranderd. Er kwamen meer mogelijkheden voor haptische feedback, een nieuwe fotokiezer en een handiger systeem waarmee je tegels van apps toevoegt aan de snelle instellingen.

Daarnaast laat Google ook de appicoontjes van Pixel-telefoons mee kleuren met de achtergrond. Dat werkt niet langer alleen meer voor Google-apps. Material You bevat ook meer kleurenpaletten om voor de vormgeving van je telefoon naar wens mee aan te passen. Je kan tevens de per app instellen in welke taal ze wordt weergegeven. Apps die een tegel in de snelle instellingen aanbieden, kunnen in Android 13 de gebruiker vragen om direct zo'n tegel aan de Snelle instellingen toe te voegen.

Google is momenteel de puntjes op de 'i' aan het zetten met Android 13. De lancering van de stabiele versie van Android 13 zal ergens in de herfst plaatsvinden. Daarna is het aan de smartphonefabrikanten om te communiceren wanneer ze de nieuwe Androidversie voor hun toestellen uitbrengen.

Alles over de belangrijkste Android 13-functies:
Volgens de tijdlijn wordt Android 13 na juli aangekondigd

Volgens de tijdlijn wordt Android 13 na juli aangekondigd

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk