Onverwacht: Android 13 laat je apps streamen op pc, zo ziet het eruit

Onverwacht: Android 13 laat je apps streamen op pc, zo ziet het eruit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Met Android 13 zullen telefoons hun apps rechtsreeks op Windows, macOS en Chrome OS kunnen streamen. We krijgen te zien hoe de functie werkt en het gaat veel verder dan het simpelweg weerspiegelen van content op het telefoonscherm.

Android 13 apps streamen

Begin dit jaar maakte Google tijdens de CES-beurs bekend dat telefoons straks nog beter in verbinding staan met Chromebooks. Je zal straks rechtstreeks je berichten-apps kunnen openen op je Chromebook. 9To5Google heeft nu ontdekt in de code van Android 13 dat Google werkt aan een veel ambitieuzer systeem.

Een Pixel-telefoon met Android 13 kan aan de hand van een bijhorende webapplicatie alle geïnstalleerde apps streamen op Windows, macOS en Chrome OS. Het gaat ook verder dan screen mirroring. De webapplicatie op je pc functioneert als een virtueel tweede scherm. Je kan dus tegelijk een app openen op je pc en tegelijk een andere app gebruiken op je telefoon.

Meldingen en appdrawer

We krijgen alvast video's en screenshots van deze feature te zien. Rechts is in de webapplicatie een zijbalk met daarin een feed van alle meldingen van je telefoon. Onderaan is er een knop waarmee je een appdrawer opent en eender welke Android-applicatie kan starten. In de interface zijn ook heel wat knoppen te zien. Je kan onder meer het scherm draaien, terug gaan of de webapplicatie sluiten. Verder kan je zelfs de beeldverhouding van het virtuele telefoonscherm kiezen. Dat gaat van een verticaal scherm tot een liggend tabletscherm.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Onverwacht: Android 13 laat je apps streamen op pc, zo ziet het eruit

Alle apps die in de webapplicatie worden geopend verschijnen in een venster. Vergelijkbaar met de manier waarop Android-apps werken met Chrome OS. De kan ook het formaat van zo'n venster handmatig aanpassen, maar je ziet dat de animaties voor zo'n actie ontbreken. De tools is duidelijk nog volop in ontwikkeling, maar mogelijk krijgen we er meer van te zien in de volgende testversies van Android 13. Het is nog niet duidelijk of de functie zal werken op alle telefoons met Android 13 of alleen de Pixel-toestellen.

Android-apps en Windows 11

Microsoft maakte met de lancering van Windows 11 bekend dat je straks Android-apps op je pc zal kunnen gebruiken. De functie is nog steeds in ontwikkeling. Google reageerde door straks het volledige aanbod van Android-games uit te brengen op Windows 11 en dat zal via een eigen app gaan werken. Wat denk jij? Wil jij graag Android-app streamen op alle mogelijke platformen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Android 13

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk