Android 12L bèta 3 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Android 12L bèta 3 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De derde bètaversie van Android 12L staat klaar, dat is een aankomende update met verbeteringen voor tablets en telefoons met een vouwbaar scherm. Google verwacht dat ontwikkelaars het testen van hun apps en de nieuwe software afronden in de laatste rechte lijn naar de stabiele versie. Voor het eerst is de bèta-update ook beschikbaar voor de Pixel 6-reeks.

Wat is Android 12L?

In oktober vorig jaar raakte bekend dat de Android 12-update niet alleen komt. De release van Android 12L, een reeks verbeteringen voor tablets, Chromebooks en foldables, staat gepland in het voorjaar van 2022. De bedoeling van de update is dat de Android-interface en apps slimmer omgaan met extra schermruimte. Daarnaast zijn er ook een aantal verbeteringen voor 'gewone' smartphones.

Je leest het in de artikelen hieronder, maar kijk ook naar onderstaande afbeeldingen die Google al deelde:

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Android 12L bèta 3 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Android 12L bèta 3

Google heeft de derde bètaversie klaar voor Android 12L en wie zien daarbij vooral meer van hetzelfde: kleine wijzigingen in het design voor Android die gericht zijn op grote schermen. De update heeft als buildnummer 'S2B3.220205.007.A1'.

In bèta 3 werden de afgeronde hoeken van split-screen vensters aangepast aan de echte fysieke hoeken van het apparaat. De split-screen-modus voor Android kreeg een nieuw icoontje. Wanneer je omlaag veegt om de meldingen te bekijken en er geen meldingen zijn, verschijnt de tekst voortaan in het midden van het scherm in plaats van aan de bovenkant. Kortom: Google zet de allerlaatste puntjes op de 'i'.

Belangrijker is dat ontwikkelaars die de voorbije maanden hun apps gebben geoptimaliseerd voor de nieuwigheden van Android 12L, hun testen mogen afronden. Volgende maand staat namelijk de finale release van de software gepland.

Android 12L bèta 3 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Android 12L bèta 3 installeren

Je kan met Android 12L aan de slag als je een Google Pixel-toestel hebt en voor de eerste keer in de testfase van Android 12L wordt ook de Pixel 6 en de Pixel 6 Pro geaccepteerd in het updateprogramma. De nieuwe versie kan ook getest worden op de: Pixel 3a (XL), Pixel 4 (XL), Pixel 4a, Pixel 4a 5G en Pixel 5, Pixel 5a.

Deelnemen is ook helemaal niet moeilijk, want je kan je gewoon inschrijven via deze pagina. Zodra dat is gebeurd, ontvang je op je telefoon een melding zodra je met de Android 12L-bèta aan de slag kunt.

Hou er wel rekening mee dat het nog steeds gaat om testsoftware, en je mag hier en daar dus fouten verwachten. Als dat geen probleem vormt, kan je gerust deze update gerust installeren. Was je eerder al ingeschreven voor de Android 12-bèta of een vorige bètaversie van Android 12L? In dat geval hoef je niets te doen, want je krijgt de update automatisch.

Android 12L bèta 3 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Android 12L-tijdlijn

De derde bètaversie is de laatste die gepland is voor de release van de stabiele update in maart. Naar verwachting zal die update als eerste beschikbaar zijn op de Pixel-telefoons van Google en de Lenovo P12 Pro-tablet. Die laatste is de enige tablet die met de bètaversies werkt sinds de developer preview in oktober vorig jaar.

Je leest meer over de vorige bètaversies in onze artikelen:

 

 

Ga jij de derde bètaversie van Android 12L installeren? Ondertussen is er ook al meet gelekt over Android 13. Je ontdekt al onze artikelen via onderstaande link:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 12L en Android 13? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk