Android 12L bèta 2 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Android 12L bèta 2 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De tweede bètaversie van Android 12L staat klaar, dat is een aankomende update met verbeteringen voor tablets en telefoons met een vouwbaar scherm. Het gaat om een belangrijke stap in de ontwikkeling omdat ontwikkelaars nu alle API's in handen hebben om hun apps aan te passen.

Android 12L bèta 2

In oktober vorig jaar raakte bekend dat de Android 12-update niet alleen komt. De release van Android 12 L, een reeks verbeteringen voor tablets, Chromebooks en foldables, staat gepland in het voorjaar van 2022. De bedoeling van de update is dat de Android-interface en apps slimmer omgaan met extra schermruimte. Daarnaast zijn er ook een aantal verbeteringen voor 'gewone' smartphones.

Je leest het in de artikelen hieronder, maar kijk ook naar onderstaande afbeeldingen die Google al deelde:

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Android 12L bèta 2 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Nieuw in bèta 2

Na de eerste bètaversie die in december werd uitgerold naar Pixels, komt de twee bèta netjes op tijd. Met deze update zijn nieuwe animaties toegevoegd, kleine wijzigen in de interface en een paar features.

Google voegt meer afgeronde hoeken toe, bijvoorbeeld bij 'App pairs', ofwel twee apps die samen op één scherm worden geopend. Wanneer je een video bekijkt in de Picture-in-Picture-modus en een andere app opent, kan je voortaan een split-screen weergave gebruiken. De video komt dan onderaan te staan en bovenaan verschijnt de andere app, dat weet 9To5Google. Verder kan je voortaan kiezen tussen een kleine en grote klok op het vergrendelscherm van Android 12L. Sommige gebruikers stoorden zich namelijk aan de grote klok van Android 12.

Links: de PiP zoals hij nu werkt. Rechts: de video in split-screen in Android 12L

Toch is het belangrijkste aan de tweede bètaversie dat Google nu alle api's klaar heeft en ontwikkelaars ermee aan de slag kunnen. Met de api's bedoelen we de nieuwe systemen waarmee apps en de Android-interface beter aangepast worden voor grote schermen. Ontwikkelaars moeten hun apps laten werken met deze api's en hebben nu de tijd om bugs aan te pakken.

Android 12L bèta 2 installeren

Je kan met Android 12L aan de slag als je een Google Pixel-toestel hebt. De nieuwe versie kan al getest worden op de: Pixel 3a (XL), Pixel 4 (XL), Pixel 4a, Pixel 4a 5G en Pixel 5, Pixel 5a. Aan ondersteuning voor de Pixel 6-reeks wordt nog gewerkt. Deelnemen is ook helemaal niet moeilijk, want je kan je gewoon inschrijven via deze pagina. Zodra dat is gebeurd, ontvang je op je telefoon een melding zodra je met de Android 12L-bèta aan de slag kunt.

Houd er wel rekening mee dat het gaat om testsoftware, en je mag hier en daar dus fouten verwachten. Als dat geen probleem vormt, kan je gerust deze update gerust installeren. Was je eerder al ingeschreven voor de Android 12-bèta? In dat geval hoef je niets te doen, want je krijgt de update automatisch.

Android 12L-tijdlijn

Al van bij de lancering van de developer preview in oktober bracht Google meer duidelijkheid over de updateplanning voor de nieuwe Android-versie. Na de derde bèta in februari verwachten we de stabiele versie te zien.

Android 12L bèta 2 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Ga jij de tweede bètaversie van Android 12L installeren? Ondertussen is er ook al meet gelekt over Android 13. Je ontdekt onze artikelen hieronder:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 12L en Android 13? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk