Android 12L bèta 1 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Android 12L bèta 1 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google komt met de bèta van Android 12L voor Pixel-telefoons. Android 12L bevat verbeteringen die vooral gericht zijn op tablets en vouwbare smartphones. Toch kan je nu al met de bètaversie aan de slag op Googles telefoons en we leggen uit hoe je dat kan doen.

Android 12L

In oktober stelde Google Android 12L voor, een pakket aan verbeteringen dat vooral met de interface van Android en de werking van apps te maken heeft. Het besturingssysteem gaat slimmer om met extra schermruimte en dat moet voor een betere ervaring zorgen op tablets, vouwbare smartphones en Chromebooks.

Wanneer je op een tablet of foldable omlaag veegt, krijg je op het linkse schermgedeelte de snelle instellingen te zien en meldingen verschijnen rechts. Multitasking moet ook vlotter verlopen dankzij een taakbalk onderaan het scherm waarmee je apps omhoog veegt om ze dan in het linkse of rechtse gedeelte te openen.

Je kan krijgt de uitgebreide uitleg over de verbeteringen in Android 12L in de artikelen hieronder, en zoals je kan zien zijn er ook verbeteringen voor telefoons:

Android 12L installeren

Met de developer preview van Android 12L in oktober konden ontwikkelaars al op de Lenovo P12 Pro aan de slag met de nieuwe softwareversie. Vanaf dan konden ze hun apps optimaliseren met alle nieuwe api's die Google aanbiedt, zodat hun apps beter functioneren op grotere schermen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Android 12L bèta 1 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Vanaf nu kan je ook met Android 12L aan de slag als je een Pixel-toestel hebt. De nieuwe versie kan al getest worden op de Pixel 3a (XL), Pixel 4 (XL), Pixel 4a, Pixel 4a 5G, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, en Pixel 6 Pro. Deelnemen is ook helemaal niet moeilijk, want je kan je gewoon inschrijven via deze pagina. Zodra dat is gebeurd, ontvang je op je telefoon een melding zodra je met de Android 12L-bèta aan de slag kunt.

Houd er wel rekening mee dat het gaat om testsoftware, en je mag hier en daar dus fouten verwachten. Als dat geen probleem vormt, kan je gerust deze update gerust installeren. Was je eerder al ingeschreven voor de Android 12-bèta? In dat geval hoef je niets te doen, want je krijgt de update automatisch.

Gerelateerde artikelen

Android 12L-tijdlijn

Al van bij de lancering van de developer preview in oktober bracht Google meer duidelijkheid over de updateplanning voor de nieuwe Android-versie. Bèta-updates stonden gepland in december, januari en februari. Daarna wordt de stabiele versie verwacht.

Android 12L bèta 1 uitgerold voor Pixels: zo krijg je de update

Wij zijn erg benieuwd of jij met deze testversie aan de slag gaat op je Pixel-telefoon? Misschien wacht je liever tot je de stabiele versie op je tablet kan installeren. Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android 12L? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk