Android 12 vierde Beta officieel: laatste bèta voor lancering Android 12

Android 12 vierde Beta officieel: laatste bèta voor lancering Android 12

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De vierde bètaversie van Android 12 is door Google uitgebracht en dit is meteen de laatste bèta voor de stabiele versie van Android 12 wordt uitgerold.

Android 12 is bijna klaar

Na een reeks preview-versies, de eerste bèta in mei, en de tweede bèta in juni en de Beta 3 in juli, zijn we nu aanbeland bij de vierde en tevens laatste bètaversie van Android 12. Dat betekent dat de testfase bijna afgerond is en dat we nu kunnen uitkijken naar de stabiele versie van Android 12 waar iedereen mee aan de slag kan gaan, zodra de Androidversie voor zijn of haar telefoon beschikbaar komt.

De vierde bètaversie staat in het teken van Platform Stability. Dat wil zeggen dat de Android 12 API's klaar zijn. Voor appontwikkelaars is het nu nog belangrijker om hun apps geschikt te maken hiervoor, zodat hun apps bij de uitrol van Android 12 niet voor onverwachtse problemen komen te staan. De beveiligingsupdate van augustus is ook in de vierde bètaversie te vinden.

Gerelateerde artikelen

Alleen nog een release candidate

"In de komende weken" zal Google "nog een bètaversie" uitbrengen, hoewel deze niet als zodanig zal worden benoemd, maar alleen wordt beschouwd als zogenaamde release candidate. Dat wil zeggen dat Android 12 zo goed als klaar is. Er zijn dus ook geen grote wijzigingen toegevoegd.

Android 12-tijdlijn

Google brengt bijna altijd preview- en bètaversies van een nieuwe Android-versie. Dit jaar is dat ook weer het geval en hieronder zie je de data ze zijn uitgebracht.

Android 12 vierde Beta officieel: laatste bèta voor lancering Android 12

Android 12 Beta 4 installeren

De vierde bètaversie van Android 12 is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons en in dit artikel leggen we je uit hoe je met de nieuwe functies op je Pixel-telefoon aan de slag kan. Heb jij de derde Beta al op je telefoon, dan zou je de tweede versie gewoon als een Over The Air (OTA)-update moeten ontvangen. Dit jaar zijn er ook weer telefoons van andere fabrikanten die al van Android 12 kunnen genieten en een overzicht van deze telefoons vind je hier.

Meer informatie over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Bekijk ook de uitgebreide video met alle nieuwe mogelijkheden in Android 12 die redacteur Sebastien op ons Instagram-account geplaatst heeft. Je kan de video hier op Instagram bekijken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk