‘Android 12 krijgt een gamemodus en nieuwe toegankelijkheidsoptie’

‘Android 12 krijgt een gamemodus en nieuwe toegankelijkheidsoptie’

Het gaat hard met de nieuwe functies van Android 12. XDA heeft er alweer een aantal ontdekt waaronder een gamemodus.

Android 12 gamemodus

Google zou werken aan een game-modus in Android 12. Daarnaast is er vermoedelijk een toegankelijkheidsoptie op komst waarmee blinden en slechtzienden felle kleuren kunnen aanpassen en duikt er een slimme autorotatie-functie op.

De gamemodus is ontdekt in de nieuwe 'GameManager-service', zoals het lijkt te worden genoemd, en wordt beschreven als een "service om gamegerelateerde functies te beheren". Hierdoor kunnen gebruikers "de gamemodus beheren en de gegevens kunnen bewaren" tijdens het opnieuw opstarten van het apparaat. Hoewel er geen verdere details zijn, wordt vermoed dat we kijken naar een API die automatisch instellingen zoals Niet storen, vergrendelde schermhelderheid, automatische rotatie en meer kan in- of uitschakelen zodra je een game start.

Klinkt dit bekend? Dat kan zeker want bijna alle smartphonefabrikanten hebben zo'n modus al in hun software geïntegreerd. Ook met deze functie zien we weer de overname van functies van andere smartphonefabrikanten door Google terwijl dit voorheen toch vaker andersom het geval was. Toch is de oplossing van Google welkom want de gamemodus zou enige consistentie en standaardisatie kunnen brengen in spelmodi op verschillende telefoons. Hierdoor weten ontwikkelaars wat ze kunnen verwachten wanneer ze bepaalde functies implementeren.

Android 12 felle kleuren

Er is ook een nieuwe 'Reduce Brightness'-optie gevonden die in Android 12 een plekje krijgt in de snelle instellingen in het meldingenpaneel. Het gaat waarschijnlijk om een toegankelijkheidsfunctie die bedoeld is om mensen met een visuele beperking te helpen. Helaas is er geen screenshot van het resultaat van deze functie zodra je ze inschakelt.

Android 12 slimme autorotatie

Het lijkt erop dat autorotatie in Android de volgende functie in de rij zou kunnen zijn om een ​​samen te werken met Googles kunstmatige intelligentie. Google zou namelijk werken aan een functie voor 'slimme autorotatie' in Android 12. De slimme functie zou de camera aan de voorzijde van je telefoon gebruiken om de positie van je hoofd te bekijken en daarop de oriëntatie aanpassen.

De autorotatiefunctie van Android is momenteel afhankelijk van de gyroscoop en versnellingsmeter van je telefoon. De functie is niet slim en werkt vaak ook niet goed. Om die reden gebruiken veel mensen apps van derden of schakelen autoroteren volledig uit, en gebruiken in plaats daarvan de rotatieknop in de snelle instellingen.

Rotation - Orientation Manager
Rotation - Orientation Manager, laat je één van de 9 profielen kiezen waarmee je de oriëntatiestand van jouw scherm kunt instellen. Verticaal, hor ..

Meer info

Alles over Android 12

Android 12 krijgt mogelijk ook wijzigingen op het gebied van design en intern wordt de nieuwe Androidversie Snow Cone genoemd. Dit en meer kun je in Android 12 tegenkomen maar let op, het zijn wel geruchten. Het is ook niet bekend of de functies de stabiele versie van Android 12 halen. Je vindt ons complete Android 12 overzicht op deze pagina op Androidworld.

Lees meer over:
Android 12

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties