Android 12 is nabij: Android Beta Feedback-app is geüpdatet

Android 12 is nabij: Android Beta Feedback-app is geüpdatet

Waarschijnlijk zullen we pas richting september van 2021 de stabiele versie van Android 12 verwelkomen, maar voor de Developer Preview en Developer Bèta lijkt de lancering nabij. Ter voorbereiding van het testprogramma, heeft Google zijn Android Beta Feedback-app geüpdatet.

Android Beta Feedback

Hoewel de Developer Preview en Developer Bèta door menig gebruiker worden gezien als optie om zo snel als mogelijk te genieten van de nieuwe versie van Android, heeft het voor Google meerdere andere redenen. De voornaamste redenen liggen bij de mogelijkheid voor ontwikkelaars om alvast hun apps geschikt te maken voor de nieuwe Android-versie en het verzamelen van feedback op de Android-versie. Voor de laatstgenoemde reden heeft Google de Android Beta Feedback-app laten ontwikkelen – die app heeft recent een update gehad, wat wijst op de komst van Android 12.

Google lanceerde deze Beta Feedback-app voor het eerst in 2019, inmiddels zijn we toegekomen bij versie 2.15-betterbug.external_20201211_RC02, zo schrijft 9to5Google. Gezien Google deze update inmiddels al heeft uitgerold, is de kans groot dat de Android 12 Developer Preview op korte termijn van start zullen gaan. Vorig jaar werd de eerste Developer Preview op 19 februari gelanceerd, voor Android 10 werden de eerste bèta-updates echter pas in maart uitgerold.

Android 12 is nabij: Android Beta Feedback-app is geüpdatet

Googles Beta Feedback is geüpdatet voor Android 12, beeld: 9to5Google

Vooralsnog dient de Android Beta Feedback-app dus ook nog geen functie. Gebruikers die de app na de Developer Preview of Developer Bèta van Android 11 niet verwijderde, krijgen na het openen van de app een melding te zien waarin de optie wordt geboden om de app te verwijderen, of om de app af te sluiten. Het is daarmee niet mogelijk om vast te stellen welke functies Google mogelijk toe zou hebben gevoegd via de update van zijn Android Beta Feedback-app.

Geruchten over Android 12

Ondertussen doen zich steeds meer geruchten de ronde over de functies die we terug zullen vinden in Android 12. Verwacht wordt dat de langverwachte Columbus-functie, waarmee je door tweemaal op de achterzijde van je telefoon te tikken een actie uit kan voeren, eindelijk wordt doorgevoerd in de stabiele Android 12-update. Verder verwacht men dat het themasysteem in Android 12 verder onder handen wordt genomen, zoals eerder ook het geval was in Android 10 en Android 11.

Zodra de eerste preview-versie van Android 12 verschijnt, dan lees je dit uiteraard op Androidworld. Vergelijkbaar met eerdere jaren zal Google waarschijnlijk eerst preview-versies uitbrengen en volgen op een later moment de bètaversies van Android 12. Zulke bètaversies zijn makkelijk te installeren op Pixel-toestellen en worden regelmatig uitgebracht voor andere Android-toestellen van OnePlus, Nokia en Xiaomi.

Android 12 is nabij: Android Beta Feedback-app is geüpdatet

Android 12 krijgt mogelijk nieuwe themamogelijkheden

Wat hoop jij te zien in Android 12? Wil je dat Google zich gaat focussen op privacy, of mis je nog themaopties in Android? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Lees meer over:
Updates Android 12

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer