Android 12 Developer Preview 2.2 gelanceerd, wat is nieuw?

Android 12 Developer Preview 2.2 gelanceerd, wat is nieuw?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Er is een nieuwe Developer Preview-update klaar voor wie Android 12 al gebruikt op zijn of haar telefoon. In de versie 2.2-patch rekent Google af met meer fouten in de software.

Android 12 Developer Preview 2.2

In maart kregen we de de tweede versie van de ontwikkelaarspreview van Andorid 12 te zien die je op Pixel-telefoons kan testen. Meteen kregen veel testers last van apps die crashen op hun smartphones, en Google kwam daarom met een 2.1-patch. Ondertussen heeft Google nog meer puntjes op de 'i' gezet met de tweede Developer Preview, want versie 2.2 is nu beschikbaar.

Google deelt op zijn Android-ontwikkelaarssite een lijst van alle foutverhelpingen met de laatste patch. We lezen onder meer over een bug waarbij video's die gedeeld werden fout gecodeerd werden, wifi-wachtwoorden die niet op je telefoon werden opgeslagen en widgets die op het startscherm na een update verdwenen. Verder komt ook de beveilgingspatch van april met deze update. De volledige lijst met opgeloste fouten kan je hieronder vinden.

Android 12 Developer Preview 2.2 gelanceerd, wat is nieuw?

Als je de Developer Preview al hebt geïnstalleerd op je smartphone, dan kan je de laatste update gewoon Over The Air installeren. Anders zal je de Previewversie van Android 12 eerst op je telefoon moeten flashen. We verwachten dat Google deze maand zijn derde en laatste Developer Preview van Android 12 uitbrengt, want daarna is het aan de bètaversies die voor gebruikers zijn bestemd.

Gerelateerde artikelen

Meer informatie over Android 12

Durf je het aan om met de Android 12 developer previews op je Pixel aan de slag te gaan? Androidworld legt hier uit hoe dit in zijn werk gaat. Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk